Inaktiv platsannons

Ekonomer till uppgiftslämnarsupport till SCB i Örebro län

Ekonomer till uppgiftslämnarsupport till... Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på

Om tjänsten

Ekonomer till uppgiftslämnarsupport till SCB

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 300 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning
Enheten för Uppgiftslämnar- och Statistikkommunikation finns i Örebro och tillhör SCB:s avdelning för kommunikation. Enhetens huvudsakliga arbete är att supporta uppgiftslämnare och användare genom att ta emot inkommande ärenden via telefon och e-post. Enheten ansvarar för support till uppgiftslämnare i individ- och företagsundersökningar samt support till användare av nationell och europeisk statistik. Enheten ansvarar också för SCB:s växel, kundundersökningar och klagomålshantering. På enheten finns också medarbetare som arbetar med det interna kommunikationsstödet. Enheten består idag av 10 personer och nu söker vi tre nya kollegor till Uppgiftslämnarservice mot företag och organisationer.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna till en början innebär att:

• Besvara samtal i 1:a linjens support mot uppgiftslämnare i form av företag, organisationer och offentlig sektor
• Lösa problem av olika slag
• Ge teknisk support
• Skicka ut nya lösenord
• Lämna anstånd
• Lägga upp ärenden till 2:a linjens support
• Ha kontakter med medarbetare på insamlingsavdelningen
• Ha kontakter med uppgiftslämnareDu kommer ingå i ett team som tillsammans arbetar för att lösa problem och supporta uppgiftslämnarna. Efter hand är planen att du lär dig fler av enhetens funktioner. Det kan vara SCB:s växel, Uppgiftslämnarservice mot individer och Statistikservice. 

Kvalifikationer
Du har: 

• akademisk examen med inriktning mot företags- eller nationalekonomi 
• minst 30 hp i ämnet statistik 
• goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta vid PC
• goda kunskaper i Officepaketet
• förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på både engelska och svenska

Erfarenhet från kundservicearbete, telefonvana och Sharepoint är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för den här tjänsten behöver vara flexibel i ditt sätt att anta arbetsuppgifter, stresstålig och serviceinriktad. Du bör också ha lätt för att både samarbeta och att arbeta enskilt.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen
Tjänsterna är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Arbetstiden kan komma att förläggas till kvällar och helger vid behov.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Ansökan
Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast 2018-12-13, märkt med dnr A2018/1209, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten
Vill du veta mer om tjänsten kontakta vik enhetschef Marina Rauséus, tel 010-479 40 00.

Fackliga företrädare
Krister Näsén, ST inom SCB, tel 010-479 40 00.

Eva Ullberg, Saco-S föreningen vid SCB, tel 010-479 40 00.

Övrigt
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Dela detta jobb

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro län
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej