Inaktiv platsannons

Produktchef Svensk försäljning – Installation Products i Västerås

Om tjänsten

Uppgifter :

Som ansvarig produktchef för Installation Products inom ABB Svensk försäljning har du fullt resultatansvar för försäljningen av affärsområdets produkter på svensk marknad. Du arbetar med att skapa konkurrenskraftiga erbjudanden tillsammans med både lokala och globala kollegor. Rollen är omväxlande och du ansvarar för allt från strategiska analyser till mer operativa uppgifter rörande försäljning, prisfrågor och marknadsplanering. Som spindeln i nätet har du daglig kontakt med våra säljavdelningar och övriga ABB-enheter, där ni arbetar tätt tillsammans för att upprätthålla goda affärsrelationer med våra gemensamma kunder. Din breda produktportfölj kommer att bestå av nödbelysning, skyddsslangar, buntband etc. (produkter från ABBs förvärv av Thomas & Betts).

I rollen har du även en tät dialog med våra fabriker som förser oss med material och produkter som vi sedan använder oss av för att skapa erbjudanden till marknaden. Som produktchef hos oss blir du en viktig kugge med stark inflytande i ett team med målet att skapa mer kompletta produkterbjudanden till marknaden. Du kommer att ingå i Electrification Products, Svensk försäljnings ledningsgrupp, och aktivt delta i enhetens strategiska utveckling.

Krav:

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, där du tidigare arbetat med konkurrentanalyser, prissättning och strategiska marknadsplaner. Du har goda kunskaper i Officepaketet. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift då du i rollen kommer ha många globala kontaktytor.

För att bli lyckosam i den här rollen krävs det att du är en driven, strukturerad och handlingskraftig person. Du är duktig på att skapa hållbara strategier och nya affärsmöjligheter för framtiden, samtidigt som du är operativ och har koll på det dagliga. Du tar egna initiativ och arbetar självständigt, samtidigt som du är en nätverkande teamplayer med förmågan att kunna skapa goda relationer och entusiasmera din omgivning. Du arbetar kundorienterat och förstår givetvis vikten av ett gott affärsmannaskap.

Ett antal resdagar per år förekommer. Placeringsort för den här tjänsten är antingen Västerås eller Kista.

Vi på ABB arbetar för en jämnare könsfördelning på våra arbetsplatser och ser därför gärna kvinnliga sökanden.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)