Inaktiv platsannons

Nyfiken lärare till ABB University i Västerås

Om tjänsten

Du blir en del av ABB:s division för Service. Division Service som består av 500 medarbetare på 25 orter runt om i landet. På avdelningen jobbar vi med service och eftermarknadstjänster, projekt, ombyggnader och uppgraderingar. Vårt erbjudande består av flexibla samarbetsformer med våra kunder och det gör vi i tätt samarbete med övriga enheter inom ABB. Vi tillhandahåller tjänster som ökar driftsäkerheten, tillgängligheten och lönsamheten, samt minskar miljöpåverkan i våra kunders produktionsanläggningar. Vi täcker in hela anläggningens livscykel och hjälper våra kunder att arbeta med ständiga förbättringar.

Uppgifter :

Vi söker dig som vill arbeta som lärare inom vår utbildningsverksamhet för våra kunder och medarbetare, mestadels med styrsystemet 800xA. Som lärare leder du kurser som vanligen tar från en dag, upp till en vecka. En kurs har vanligen 4 till 12 elever. Så trots den korta kurstiden, kommer du att få god kontakt med de enskilda eleverna. Våra elever är mycket kunskapstörstande och engagerade. Många elever har själva övertalat sin organisation att de skall få gå kursen. Flertalet av kurserna är standardkurser, men vi håller även kundspecifika kurser. Oftast hålls kurserna i vårt utbildningscenter i Västerås, men det förekommer att kurserna hålls på våra ABB enheter i hela landet och hos kund. Det ingår i arbetsuppgifterna att ta fram utbildningsmaterial till nya kurser och underhålla befintliga. Du delta i framtagning av utrustning till kurserna och underhåll av utbildningsutrustning.

Krav:

För att trivas i rollen som lärare hos oss, tror vi att du brinna för att lära ut och är tekniskt intresserad. De olika kurserna vänder sig mot olika yrkesgrupper och på ingenjörskurserna är en betydande andel av eleverna Civilingenjörer. Vår bedömning är att en utbildning som gymnasielärare eller motsvarande är lämplig. Då styrsystemskurserna innehåller mycket programmering, är intresse av och kunskap om programmering nödvändigt. Vi kommer att utbilda dig i styrsystemet 800xA och tillhörande programmering.
Du talar och skriver felfri svenska. Vi är ett internationellt företag och företagsspråket engelska, så du måste behärska engelska. Du har en god förmåga att lära dig nya saker. Som person är du öppen, social och har en naturlig förmåga att bygga goda relationer. Självklart har du en stor dos eget driv och gott ordningssinne.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)