Inaktiv platsannons

Exjobb: Analys av simulator för flygmekaniska beräkningar i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

På sektionen Flygmekanik och Flygprestanda ansvarar vi bland annat för utvecklingen av flygmekaniska simuleringsmodeller och flygegenskapsanalyser av luftfarkoster inom Aeronautics, beräkning och analys av flygplansprestanda samt utveckling av verktyg för simulering av flygprestanda. Vi jobbar tätt ihop med de sektioner som arbetar med styrsystem, aerodynamik och flygsimulatorer. Vi bidrar med vårt arbete i många olika projekt, bland annat projekt inom Gripen-utvecklingen, framtida flygplansdesign och Special Mission flygplan.

Din framtida utmaning

Flygmekaniska simuleringar används för att kunna designa och utvärdera flygplanets styrlagar och för att utvärdera flygplanets flygmekaniska egenskaper. I analysen ingår simuleringsmodeller för hela flygplanet: yttre geometri, grundflygplanssystem (hydraul, bränsle), styrsystem och motor. Modellerna har olika noggrannhetsgrader och är nära sammankopplade. Den nuvarande simulatorn har haft en organisk tillväxt under åren. Vi vill därför analysera modellerna och kopplingarna mellan dem genom olika designmetodiker, för att identifiera potentiella problem och optimera informationsflödet i simulatorn.

Du ska analysera informationsflödet mellan och inuti modellerna som används för flygmekaniska simuleringar genom metoder som tex Design Structure Matrix (DSM), Axiomatic Design och/eller andra metoder som kan vara relevanta.

En föreslagen arbetsgång är:

  1. Identifiering av simulatorns och modellernas funktionella krav
  2. Litteraturstudie för att hitta relevanta metoder för analys
  3. Simulator- och modellanalys baserad på resultat från punkt 1 och 2
  4. Förbättringsförslag i enlighet med resultaten från punkt 3 (om det finns)
  5. Rapportskrivning
  6. Målet är att fastställa om den nuvarande designen på vår flygmekaniska simulator är ändamålsenlig och, om inte, hur den kan förbättras.
Den du är idag

Vi tror att du läser till civilingenjör eller motsvarande med inriktning mot till exempel flygteknik, maskinteknik eller liknande.

Du förväntas ha goda förkunskaper i modellering och simulering, vara självgående och vara nyfiken på flygteknik. Kunskap inom programmering är meriterande.

Urval sker löpande så ansök redan idag!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej