Inaktiv platsannons

Senior Corporate Analysts i Stockholm

Om tjänsten

Om jobbet

Corporate Analysis är en enhet inom Group Credits med djup kunskap och erfarenhet kring industrianalys, företagsanalys, riskklassificering, ratingfrågor och finansiell modellering som bl.a. används för motpartsanalys och även inom portföljanalys, utveckling och validering av ratingmodeller samt second opinions vid kreditbeslut. Vi är en avdelning med tio specialister inom rating, motpartsanalys, industrikunnande och finansanalys.

Vi följer ett antal branscher och industrier och vårt kunnande inom dessa används i huvudsak inom Group Credits, men även inom andra delar av banken. Vårt viktigaste uppdrag är att vara specialister på motpartsanalys och vi är ansvariga för second opinions av föreslagna riskklasser i modellen för stora företag. Vi är även delaktiga i framtagandet av årliga industriratingar i samma modell. Vi söker nu analytiker som kan bidra till avdelningens arbete.

Ett nära samarbete med andra specialenheter, inom och utom bankens riskorganisation, och dialog med befattningshavare samt olika affärsområden är centralt för att bilda sig en uppfattning kring bankens syn på risk inom de olika industrierna. En viktig del i arbetet är att sprida kunskapen man har som specialist till andra delar av banken bl.a. genom rapporter, dialoger och möten.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Ditt starka intresse av analys, din kreditkompetens och/eller specifik branschkompetens gör dig till rätt kandidat för jobbet. Goda kunskaper kring en industri kan vara en styrka, framförallt när det gäller Energi och Råvaror. Ytterligare styrkor för tjänsten är en god förståelse för kredit- och ratingprocesser, god kunskap i att analysera ett företag och relatera dess utveckling till branschen, en vilja att ytterligare fördjupa och förbättra analysen och ta ansvar för sin egen kompetensutveckling.

Som person ska du ha uppvisat en god analytisk förmåga och förståelse för komplexa risker relaterade till makro- och mikroekonomiska faktorer samt dess påverkan på industrin och företagen. Du ska även ha ett eget driv att utveckla dig själv och ditt arbete samt respektera tidsramar. Du ska kunna uttrycka dig i både tal och skrift på Svenska och Engelska. Vidare ska du ha akademisk examen och minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet.

Du kanske tidigare har jobbat med
  • Kreditanalytiker
  • Kundansvarig
  • Djup erfarenhet och kunskap kring industri/bransch
  • Djup erfarenhet av ratingprocesser och kreditprocesser

Möjliga nästa karriärsteg
  • Analytiker
  • Kreditspecifika roller
  • Riskspecialist
  • Kundansvarig

Varför jobba med mig? - Carl-Axel Linder

Jag har en bakgrund som Kreditanalytiker, Senior Kundansvarig och biträdande Kontorschef. Jag har arbetat 15 år på SEB Merchant Banking innan jag började på Swedbank 2011. Innan jag började som chef för Corporate Analysis arbetade jag som Senior Kundansvarig på Storkundsenheten inom Region Stockholm, Swedbank.

Som chef ger jag mina medarbetare frihet och förtroende så länge som leveransen är god enligt de mål och planer som vi kommit överens om. Jag praktiserar en informell ledarstil och ser mig själv lika mycket som coach som delegerar ansvar och stöttar mina medarbetare i att nå sina mål. Jag uppskattar en rak och öppen kommunikation. Våra värderingar Öppen, Enkel och Omtänksam ligger mig varmt om hjärtat och jag vill att dessa ska vara en naturlig del av vardagen på vår avdelning.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

 

Publicerad den

26-04-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis