Inaktiv platsannons

Chef för gruppen Affärsoptimering / Business Optimization – Vattenfall Eldistribution AB i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

 

Vi skapar förtroende genom att utveckla och driva pålitliga klimatsmarta elnät för våra kunder och för samhället.
 
Under 2019 går vi in i en ny, anpassad organisation där du som ledare får möjligheten att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Som chef för gruppen Affärsoptimering kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare inom ditt uppdragsansvar. Du kommer att ha en viktig roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig.
 
Dina arbetsuppgifter
• Ansvarig för elnätsreglerings- och prissättningsarbetet inom Vattenfall Eldistribution
• Ansvar för vår strategiska kostnads- och investeringsoptimering
• Övergripande ansvar för kapitalbasen.
• Övergripande arbete med lobbying och där tillhörande kommunikation.
Abonnemangsoptimering. Finansiellt ansvarig för inköp av nätförluster och externa nätkostnader
• Talesperson för bolaget i externa affärsfrågor, framförallt regleringsrelaterade.
 
Vad vi söker för rollen
Du ska ha gedigen kunskap om nätaffären och med det menar vi mångårig erfarenhet av seniora arbetsuppgifter inom elnätsverksamhet. Det är av vikt att du har en god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt samt en förmåga att föra dialog på svenska och engelska. Du är affärsmässig och starkt resultatinriktad. Du kan på ett naturligt sätt skapa förtroende och samarbeta med andra för att nå resultat. Vi tror även att du har erfarenhet och förmåga att arbete i stora och komplexa organisationer.
 
Vi ser att du har hög grad av personlig mognad och trovärdighet byggd på livs- och yrkeserfarenhet. Du har förmågan att arbeta med komplexa frågor internt och extern och är en brobyggare. Du blir chef för en grupp med mycket kvalificerade medarbetare som förväntar sig att du engagerar dig i deras utveckling och utmanar dem med svåra och för bolaget mycket betydelsefulla arbetsuppgifter.
 
Vi erbjuder dig
Som chef för gruppen Affärsoptimering kommer du att ha en viktigt roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör- och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.
 
Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering, https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
eller se vår film, https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw
 
Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan!
 
Ö

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)