Inaktiv platsannons

Ekonomichef med HR-ansvar Scandfibre i Örebro

Om tjänsten

ScandFibre Logistics AB är Sveriges största logistikföretag för järnvägstransporter åt skogsindustrin. Vi ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och ansvarar årligen för ca 2 miljoner ton pappersprodukter som transporteras med järnväg från Sverige till Europa. För att öka effektiviteten i systemet erbjuds även transporter av returgods från stora delar av Europa. Företaget har ca 25 anställda och en omsättning på ca 950 mSEK.  Huvudkontoret är lokaliserat i Örebro.

Läs mer på

Ekonomichef med HR-ansvar

med goda redovisnings- och ekonomikunskaper, som alltid levererar med hög kvalitet och med erfarenhet från arbete i större bolag


Nuvarande befattningshavare med ansvar för ekonomi/HR går i pension under våren 2019 och vi söker nu hans efterträdare. Vår ekonomifunktion består idag av ekonomichef, redovisningsekonom samt en controller. Positionen ingår i företagets ledningsgrupp och Du rapporterar direkt till VD.

Som ekonomichef på ScandFibre får Du en roll med stora möjligheter att påverka företaget. Utmaningen för Dig blir att med engagemang och kompetens leda ekonomifunktionen. Du är duktig på att strukturera, kommunicera samt att prioritera och delegera med prestigelöst ledarskap.

Du ansvarar bland annat för den ekonomiska planeringen för bolaget, den löpande redovisningen, bokslut, årsredovisning och utvecklingen av den ekonomiska styrningen. Du är den som ansvarar för rapporteringar till VD, ledningsgrupp, anställda och styrelsen.

Rollen innebär även att Du har ett övergripande personalansvar och stödjer avdelningschefer inför medarbetarsamtal, lönesättning samt i andra personaladministrativa frågor.

Vi söker Dig med flerårig erfarenhet som ekonomichef. Du har en civilekonomexamen, samt även utbildning, alternativt erfarenhet av HR-frågor. Du är en person som tycker om att coacha, utveckla både Dina närmsta kollegor likväl som övriga i organisationen. Du bidrar till att ständigt utveckla företagets ekonomirapportering, controllingfunktionen och övriga processer för att vi ska fortsätta hålla den höga standard gentemot våra ägare som de förväntar sig.

Vi lägger stor vikt vid att Du är mycket duktig på att uttrycka Dig skriftligt och muntligt, både på svenska och engelska.

Goda kunskaper i Excel och Powerpoint krävs. Vår ekonomiredovisning sker i Navision och Cognos.

ScandFibre är ett relativt litet företag med snabba beslutsvägar och med ett stort ansvarsområde. Det ges möjligheter till utveckling, dels inom ScandFibre och dels med vårt börsnoterade moderbolag BillerudKorsnäs som agerar på den internationella marknaden.

Låter det här intressant?

I denna rekrytering samarbetar vi med Personalpoolen så om det finns frågor eller funderingar kring tjänsten är Du välkommen att ringa till rekryteringskonsult Åsa Quarfordt på Personalpoolen Mellansverige AB på telefon  070-618 06 75. Du söker även jobbet via Personalpoolens hemsida enligt nedan. Vi vill ha ditt personliga brev och din CV snarast, dock senast den 9/1 2019. 

Ansöker gör Du via vår hemsida:

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej