Inaktiv platsannons

Sektionschef till ekonomiskt bistånd i Malmö

Om tjänsten

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Väster är indelad i tre enheter med olika uppdrag och fokusområden: enhet barn och familj, enhet vuxna (missbruk och hemlöshet) samt enhet ekonomiskt bistånd. Enhet ekonomiskt bistånd arbetar med kvalificerat utredningsarbete präglat av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Vårt förhållningssätt är att alla kan med rätt stöd och vi arbetar för att motivera, stimulera och stödja den enskilde på vägen mot självförsörjning. Vi arbetar teambaserat där våra 50 medarbetare tar ansvar för helheten. Enheten omfattar en mottagssektion för nya ärenden, en rehabsektion för malmöbor med missbruk och ohälsa som försörjningshinder, en barnfamiljsektion för barnfamiljer samt sektionen för unga vuxna och arbetsmarknad. 

Vi befinner oss på en förändringsresa där vi arbetar för att hitta nya arbetssätt för att ge bästa service till malmöborna. Vill du vara med och forma framtidens socialtjänst där vi tillsammans gör skillnad för Malmöborna? Då är du välkommen att söka tjänsten hos oss! 

ARBETSUPPGIFTER
En av våra chefer går till nytt chefsuppdrag inom Malmö stad och vi söker nu en sektionschef till ekonomiskt bistånd. 

Som sektionschef inom socialtjänsten har du ansvar för ekonomi, personal och verksamhet med fokus på det operativa ledarskapet. Du utvecklar och kvalitetssäkrar verksamheten samt arbetar resultatinriktat i linje med våra mål. Genom ett nära ledarskap skapar du team och vägleder medarbetarna samt tar tillvara deras kunskaper och erfarenheter. Som stöd i det dagliga klientarbetet finns förste socialsekreterare vars uppdrag är att handleda socialsekreterarna.

I ditt chefsuppdrag är det viktigt att du, i samspel med övriga chefer, skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje. Tillsammans arbetar vi för att våra arbetsdagar ska präglas av ett positivt arbetsklimat. Under ledning av enhetschefen arbetar våra sektionschefer tillsammans för att utveckla verksamheten på enheten och i förvaltningen. Du kommer att leda engagerade och kompetenta medarbetare och tillsammans arbetar ni för att kvalitetssäkra och utveckla arbetet med myndighetsutövning utifrån malmöbornas behov. Att verka för att säkra en god samverkan såväl internt inom som utanför organisationen är en viktig del i detta arbete.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är relevant ledarutbildning.

Du har erfarenhet av att som chef leda med budget-, personal- och verksamhetsansvar på operativ nivå samt att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete. God kännedom om socialtjänstens arbetsområde samt erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och ekonomiskt bistånd är meriterande. 

Som ledare har du förmåga att genom dialog skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Genom goda förutsättningar och stödstrukturer i arbetet möjliggör du att verksamheten når uppsatta mål. Du har en positiv grundsyn och tillit till människors förmåga att förändra och eftersträvar ett arbetsklimat där medarbetarnas kunskap och kreativitet tas till vara i utvecklingsarbetet. Din kommunikationsstil är transparent och tydlig och du uppfattas som lyhörd, pålitlig och modig i ditt ledarskap. I samarbetet med andra är du prestigelös och du kan i ditt arbete enkelt förhålla dig till ändrade omständigheter och se möjligheter i förändringar. Du är öppen för nya tankesätt, hittar nya angreppssätt i frågor och kan omsätta tanke till handling.  

Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du uttrycker dig väl i svenska språket i tal och skrift samt har god förmåga att dokumentera och skriva underlag. Kunskap i andra språk än svenska är meriterande. Du har god kunskap i Office-paketet och Outlook. Förtrogenhet med olika verksamhets-, ekonomi- och HR-system är meriterande.


ÖVRIGT
Under perioden 1/1-10/1 ersätter Charlotte Ekdahl (sektionschef) 040-346308 Maida Bajrami Engqvist som kontaktperson vid eventuella frågor. 

Intervjuer kommer att hållas em den 16/1 samt em 17/1. Vi ser gärna att du som söker är tillgänglig någon av dessa datum. 

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen. 

Arbetslivserfarenhet
 Enhetschef inom socialtjänst: erfarenhet efterfrågas

Om lön
Enligt avtal.

Om anställningsvillkor
Heltid. 
Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.

Kontaktinformation

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej