Inaktiv platsannons

SQA till Saab Dynamics Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Inköpskvalitet (SQA) är en avdelning inom Saab Dynamics inköpsorganisation. Avdelningen är ortsövergripande Linköping och Karlskoga. Vi är för närvarande 15 medarbetare som arbetar med varugrupperna mekanik, ickemetalliska komponenter, elektronik, system samt framdrivning och verkan.

 

På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling eftersom Saab både är ett stort och internationellt företag. På Saab ser vi det som självklart att ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Din framtida utmaning

Som SQA tar du ansvar för kvalitetskraven vid offertförfrågan, avtal och inköpsordrar, skapar och underhåller kontrollplaner. Du får arbeta med att säkra kvaliteten på inköpt material inom varugruppen elektronik och hantera avvikelser och reklamationer samt utvärdera och godkänna leverantörernas korrigerande åtgärder.

I rollen säkerställer du att Saabs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner efterlevs och det ingår även att delta i köpberedning och genomföra revisioner av leverantörer och produktfrisläppande på plats hos leverantör. I samarbete med leverantörer leder du förbättringsprogram och följer upp leverantörernas kvalitetsprestanda och säkerställer att korrigerande åtgärder vidtas för de som uppfyller målen. Du kommer ingå i ett team som samarbetar med andra kvalitetsfunktioner inom företaget.

 

Vi har en kultur som fokuserar på samarbete där vi utnyttjar varandras olika förmågor.

 

I rollen som SQA kommer du rapportera till Director Procurement Quality. Goda utvecklings och vidareutbildningsmöjligheter inom avancerat kvalitetsarbete. Tjänsteresor såväl nationellt som internationellt kan förekomma.

 

Den du är idag

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom elektronik eller har byggt upp motsvarande kompetens genom erfarenhet. Du har erfarenhet av kvalitetssäkring och kunskap om kvalitetsverktyg och processer såsom rotorsaksanalys, kapabilitetsanalys, riskanalys, 8D och liknande. Det är meriterande med dokumenterad revisionsutbildning.

 

Du är en strukturerad och analytisk person som har lätt för att samarbeta och har förmågan att planera ditt eget arbete för att driva kvalitetsfrågorna i mål. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

 

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

Placeringsort är Karlskoga.

 

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Publicerad den

01-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)