Inaktiv platsannons

Portföljansvarig i Stockholm

Vill du jobba med att på en av Nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Vi söker nu dig som vill vara med på vår resa och växa ytterligare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Har du erfarenhet av portföljstyrning och agil leveransstyrning? Trivs du i en koordinerande roll med många kontaktytor? Skandia erbjuder dig en central roll där du ansvarar för styrning och uppföljning av Skandias utvecklingsportfölj både på en strategisk och operativ nivå.

Din roll

Som Portföljansvarig är du ytterst ansvarig för processerna som kretsar kring portföljstyrning. Detta innefattar både ansvar att förändra och förbättra själva processen men även att styra och följa upp framdrift av de pågående och planerade förändringsinitiativen för att möta de strategiska målsättningarna. Du arbetar tvärfunktionellt med hela bredden av Skandias förändringsagenda med en blandning av strategiska och operativa utmaningar.

Som ansvarig för portföljstyrningsprocessen driver du agendan tillsammans med affärsområdesansvariga och andra intressenter med fokus på utvecklingsplanering och prioritering. Detta innebär att du på koncernövergripande nivå, ansvarar för framdrift av flödet kring portföljprocesserna enligt strategi, affärsplan samt fördelade investeringar och effekter. Vidare ansvarar du även för att portföljstyrningen hänger ihop med kompetens-och resursplanering, arkitekturstyrning och de finansiella processerna. Du agerar bryggan mellan det strategiska arbetet på ledningsnivå och det operativa arbetet nära leveransen. Rollen innebär även att arbetsleda och coacha en mindre befintlig grupp individer inom portföljstyrning samt att driva och arbeta tillsammans med ett antal närbesläktade roller inom de olika affärsområdena.

En rad stora förändringsprojekt pågår, och ligger i pipen, inom Skandia. Bland satsningarna kan nämnas en omfattande digitaliseringsresa samt en modernisering och vidareutveckling av deras försäkringsplattform. Utöver detta har bolaget nyligen infört SAFe som ramverk för agil utveckling. Behovet av att anpassa portföljstyrningen till en mer agil struktur är pågående där du kommer erbjudas en grundstruktur för rollen och även ges möjligheten att forma både din egen roll och processerna inom portföljstyrningen. Vi hoppas att du vill vara med på denna spännande resa där du ges möjlighet att bidra med att driva Skandias utvecklingsportfölj till nya höjder!

Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och du rapporterar till chefen för Förändringsledningsstaben.

Några av våra medarbetare
Olivia Holmberg
Handläggare Back office
"Skandia är den anställdas utveckling och välmående i fokus. Jag har sett flera exempel på hur Skandia tar vara på anställda genom att erbjuda kompetensutveckling och nya utmaningar inom organisation."
Linda Karlsson
IT Utvecklare
"På Skandia är det högt i tak och alla idéer är välkomna. Vill du testa ny teknik eller arbetssätt uppmuntras du att testa och det uppskattas att du tänker framåt."
Johan Hagman
Gruppchef Telefonrådgivning
"Den optimala storleken på företaget. Det gör att känslan att vara bidragande fortfarande är stor samtidigt som bra möjligheter finns för att specialisera sig inom ett brett spann av kompetensområden."
Sofie Kulp-Tåg
Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens. På Skandia har jag också erbjudits möjlighet att växa inom organisationen och få ett större ansvar."
Kvalifikationer

Din profil

Vi söker dig som har akademisk utbildning samt flera års erfarenhet av att strategiskt och operativt arbete med portföljstyrning eller PMO kopplat till agila leveransmodeller. Du har erfarenhet från affärs- och IT-strategiska frågeställningar/initiativ från komplexa verksamheter samt dokumenterad erfarenhet av att driva förändringsarbete. Ett plus är om din erfarenhet kommer från bank- och försäkringsbranschen alternativt annat tjänsteföretag. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav för denna roll.

Din bakgrund

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är van att arbeta med strategiska frågeställningar och kan se hur dessa påverkar de operativa besluten. Ditt arbetssätt kännetecknas av en god förmåga att analysera och strukturera komplexa frågor/uppgifter och du är van att framgångsrikt arbeta med ledare på olika nivåer. Du är en pragmatisk och kommunikativ person som med fingertoppskänsla driver ditt arbete framåt där du skapar ett gott förtroende på ett naturligt sätt. För att bli framgångsrik i denna roll har du en stark egen drivkraft där du tar ägarskap för portföljstyrningen. Du driver ditt arbete med stort leveransfokus och att prioritera affären i främsta rum är en självklarhet för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)