Inaktiv platsannons

Trafikingenjör i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 23 januari.

Vill du arbeta som Trafikingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör på Trafikverket blir du involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar. Ditt ansvarsområde är att skapa en god trafikmiljö och därigenom får du en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling. Som trafikingenjör har du dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden. Ytterligare några exempel på trafikingenjörens arbetsuppgifter är att granska och godkänna vägutrustningsplaner och genomföra utredningar kopplade till trafikmiljöområdet. Du ansvarar också för att Trafikverkets myndighetsutövning är rättssäker.

Vi söker en Trafikingenjör till vårt specialistteam med ansvarsområde inom väg- och trafiklagstiftning, som projektstöd till våra investerings- och underhållsprojekt på väg, där du deltar i planering, upphandling och genomförande. Det innebär att du stödjer projektorganisationen med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. En stor del av trafikfrågorna innefattar arbete på väg (APV).

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • har minst 2 års yrkeserfarenhet av trafikområdet samt erfarenhet av arbete med trafiklagstiftning/trafikfrågor
  • har kunskap och erfarenhet av arbete med APV-frågor (temporära och permanenta skyddsanordningar).
  • har B-körkort

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av arbete på väg (APV), upphandling eller entreprenader.
     

För att nå framgång i arbetet behöver du vara en samarbetsinriktad person samtidigt som du är självgående och strukturerad. Vidare behöver du vara analytisk och beslutsam då du kommer att utreda, utvärdera och fatta beslut om olika alternativ till åtgärder där regelverk och en god trafikantmiljö är beaktad.

Därutöver har du en god kommunikationsförmåga där du uttrycker dig väl både i tal och skrift.
 

Övrig information

Intervjuer kommer att hållas 6-7 februari 2019 på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-23

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej