Inaktiv platsannons

Fakturahandläggare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Fakturahandläggare. Vi vill ha din ansökan senast den 14 januari.

Vill du arbeta som Fakturahandläggare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Den centrala funktionen Ekonomi och styrning har ett övergripande ansvar för ledningen och styrningen av Trafikverket. Här ingår bland annat planering och uppföljning av verksamheten, finansieringsfrågor, koncerngemensam redovisning, bokslut och fakturahantering. Vi ska säkerställa att Trafikverket har effektiv och ändamålsenlig ledning och styrning samt god intern styrning och kontroll. Vi försörjer även Trafikverket med mark och lokaler samt ansvarar för att förvalta Trafikverkets byggnader, mark och perronger.

Arbetsuppgifter

Enheten Fakturahantering ansvarar för hantering av Trafikverkets faktura- och betalningsflöde samt att ge support gällande ekonomiadministrativa frågor. Processerna inom ekonomi präglas allt mer av ett automatiserat och digitaliserat flöde. Det innebär att arbetsuppgifternas inriktning går mer mot övervakning och analys av flöden.

Som medarbetare på enheten Fakturahantering arbetar du med:

- granskning av fakturor för att säkerställa att de uppfyller interna och externa krav

- upplägg av kund- och leverantörsuppgifter i ekonomisystemet

- övriga uppgifter och utredningar kopplat till fakturaflödet

- delta i arbete med utveckling av arbetssätt och system för en fortsatt utveckling av fakturahantering och digitalisering

- intern och extern support i form av instruktioner, rådgivning och information.

Som medarbetare på Fakturahantering har du omfattande interna och externa kontakter. De interna kontakterna innebär att instruera, ge råd och förmedla information till andra yrkesgrupper. Externa kontakter handlar främst om dialog med motsvarande yrkesgrupper i syfte att påverka kunder och leverantörers agerande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en högskoleexamen inom ekonomi (180 hp) eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet och vana av ekonomisystem i en större organisation.
  • har erfarenhet av rådgivning och/eller support inom området.
  • har erfarenhet av ärendehantering.

Som person är du analytisk och noggrann med en känsla för detaljer. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och kan prioritera vid arbetstoppar. 

 

Övrig information

Placeringsort: Borlänge

Tester kan komma att användas i denna rekryteringsprocess. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-14

Publicerad den

08-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej