Inaktiv platsannons

Key Account Manager - Large & Complex Sales i Stockholm

Nu har du möjlighet att bli en del av oss på Trygg-Hansa och bidra till att bli Sveriges ledande försäkringsbolag. Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med stark lagkänsla, stor gemenskap och sammanhållning

Om tjänsten

Trygg-Hansa söker nu en Key Account Manager inom Large & Complex Sales, med placering i Stockholm. Du kommer att tillhöra ett team bestående av totalt fem personer, inklusive rekryterande chef.

Som Key Account Manager inom Large & Complex Sales jobbar du med både med att ta in nya kunder samt förvalta och förnya befintliga kunder. Merparten är mäklade kunder men även direktkunder ingår. I Rollen så bygger du kundteam med underwriters, riskingenjörer, skadereglerare och support för att ta fram bra försäkringslösningar och säkerställa en professionell hantering och god service.

Rollen som Key Account Manager är kanalneutral och du får möjligheten att arbeta gentemot våra allra största nuvarande och blivande kunder. Som Key Account Manager rapporterar du till chefen för Large & Complex Sales, Oskar Behrens.


Ansvar och arbetsuppgifter

Rollen som Key Account Manager innebär ett helhetsansvar för din kundportfölj. Det innebär bland annat regelbundna möten med försäkringstagare och mäklare, nyförsäljning korsförsäljning och lönsamhetuppföljning, med fokus på att utveckla din affär.

Du vårdar, utvecklar och breddar befintliga affärsrelationer med dina kunder och våra partners. I rollen ingår att vara insatt i kundernas verksamhet, ha god kännedom om de mäklare som är rådgivare för dina kunder och att nätverka både internt och externt. Genom ett strukturerat arbetssätt arbetar du för att utöka befintlig affär, utformning och genomförande av kontoplaner och driva förnyelsearbete.

I rollen får du även ansvar för att sätta ihop team från olika grupperingar, exempelvis underwriting, skadeavdelningar, riskingenjörer, produktutveckling och support, för att driva mer komplicerade upphandlingar. Arbetet kommer i stor utsträckning bedrivas i projektform varför vi inom gruppen förväntas kunna skapa engagemang i olika grupperingar i syfte att skapa ett attraktivt erbjudande till våra kunder. Din förmåga att professionellt och proaktivt leda arbetet med hjälp av dina kollegor från andra delar av organisationen för att säkerställa att vi tar hänsyn till kundens och mäklarens förväntningar är därmed direkt avgörande för framgång. 

Din profil

Du har omfattande erfarenhet av företagsförsäkring inom egendom, ansvar, motorflottor, entreprenad, internationella program, återförsäkring eller captive, företrädesvis inom en likartad roll på ett försäkringsbolag eller hos en försäkringsförmedlare.

Eftersom merparten av den affär KAM-teamet hanterar är mäklad ser vi det som meriterande att du har ett stort och aktivt kontaktnät inom mäklarbranschen samt har en god relation med Trygg-Hansas prioriterade mäklarhus. Du har troligen även erfarenhet av arbete i internationella nätverk.

Vidare har du en gedigen erfarenhet av strategisk tjänsteförsäljning till storkund samt en god förmåga att omsätta dina relationer till lönsamma affärer med dokumenterat goda resultat. Du är en omvittnat skicklig förhandlare samt har erfarenhet av affärsutveckling. Vi ser det som meriterande med erfarenhet inom underwriting, projektledning och att skapa fungerande kundteam.

Du har en omvittnat god förmåga att strukturera, planera och prioritera. Vidare är du en stark relationsbyggare med förmåga att verka både inom ledningsgrupper och gentemot enskilda mäklare och specialistfunktioner. Det är därmed viktigt att du arbetar självständigt samtidigt som du fungerar väl i olika gruppkonstellationer.

Som person är du driven, resultatorienterad och handlingskraftig och du trivs med och triggas av att arbeta med mål och uppföljning. Du är ansvarstagande, förtroendeingivande och prestigelös samt brinner för affärer och har en förmåga att entusiasmera andra.
Du har god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt, samt har goda kunskaper i affärsengelska.


Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)