Inaktiv platsannons

Belimo Sverige söker en affärsdriven National Sales Manager i Stockholm

Om tjänsten

Operating in 80 countries, Belimo is the global market leader in the development, production and marketing of actuator solutions for controlling heating, ventilation, and air-conditioning systems. Actuators, control valves, and sensors make up the companys´s core business. Belimo has almost 1 600 employees worldwide.

Arbetsbeskrivning

Belimo Sverige är inne i en expansiv fas och nu söker vi dig som är en resultatorienterad och lösningsfokuserad person som gillar att driva affärsutveckling och förhandlingar samt även att leda och utveckla personal.

Som National Sales Manager leder du det svenska säljteamet och proaktivt driver Belimo Sveriges försäljningsverksamhet gentemot entreprenad-, OEM- samt konsultkunder. Huvudfokusen på rollen är att skapa försäljning genom planering och genomförande av den landspecifika försäljningsstrategin. Du kommer också att ha ett direkt ansvar att skapa relationer med befintliga och potentiella OEM-nyckelkonton. I tätt samarbete med kollegor på kontoret i Stockholm samt huvudkontoret i Schweiz är den här rollen central när det gäller att öka marknadsandelar, kundnöjdhet samt hitta nya kunder och medverka till en lyckad säljorganisation.

Du kommer att rapportera direkt till VD:n för Belimo Sverige.

Arbetsuppgifter:

  • Utveckla och genomföra strategiska och operativa planer för att väsentligt öka marknadsandelar för hela produktsortimentet
  • Översätta försäljningsstrategin till hanterbara dagliga aktiviteter för dig och ditt team
  • Operativt utveckla och hantera nätverket av OEM-kunder
  • Aktivt bedriva kommersiell och teknisk omvärldsbevakning samt säkerställa att säljorganisation håller rätt kompetensnivå
  • Fortlöpande utvärdera och leta efter optimala försäljnings- och distributionskanaler för hela sortimentet
  • Som en del av Belimo-laget, ta en aktiv roll för att främja en företagskultur av förtroende och ansvarsfullhet.
  • Personalansvar

Vem är du?

Vi söker dig som har minst en högskoleutbildning gärna inom energiteknik. Du har flera års erfarenhet inom produktledning och/eller försäljning. Har du dessutom erfarenhet från produkter inom HVAC så som ventiler och ställdon är det starkt meriterande. Då rollen även innebär personalansvar vill vi gärna att du har några års erfarenhet av att leda personal. Du har en god datorvana och kan hantera Office och van att arbeta inom något affärssystem. Erfarenhet från SAP och CRM är ett plus.

Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt B-körkort.

Resor kommer att förekomma.

Då en stor del av kommunikationen internt kommer att ske mot HK i Schweiz är det viktigt att du hanterar engelska utan problem både i tal och skrift. Vi ser därför helst att du ansöker med ett cv och personligt brev på engelska.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej