Inaktiv platsannons

Key Account Manager - Specialist Hard FM PostNord i Solna

Om tjänsten

PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Koncernen hade 2017 en omsättning på drygt 37 miljarder SEK och cirka 31 000 medarbetare. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss gärna på PostNord.com

PostNord Real Estate

Inom PostNord har Real Estate till uppgift att förse verksamheterna med lokaler efter behov och hitta rätt lösningar. Merparten av lokalerna är hyrda, men PostNord äger också ett antal stora terminaler. Vi har mer än 500 hyresavtal i Norden och 99% av hyresgästerna är interna. Beståndet består främst av distributionsfastigheter, terminaler (processanläggningar) samt ett antal kontor.

Vi arbetar med FM (Facility Management) integrerat och tvärs över koncernen i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Därav är FM-avdelningen en tvärnordisk koncernfunktion med FM-ansvar för hela fastighetsportföljen.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som KAM har du ansvar för tillvaratagandet av den samlade fastighetsportföljen i hela Sverige. Du skall löpande kvalitetssäkra leverans av tjänster, kontrakt och priser mot den existerande leverantören av både Soft- och Hard-FM. Du skall även säkerställa standardisering och optimering av tjänsterna i hela koncernen tillsammans med dina nordiska kollegor. Vidare är KAM kontaktperson och kontaktytan mellan koncernen och PostNords FM-leverantör i Norden.

I den andra delen av tjänsten, specialist Hard FM, kommer du att  ha fokus på den tekniska förvaltningen av våra fastigheter, även detta i hela Sverige. Du har en kontinuerlig dialog med FM-leverantören avseende bland annat budget, underhållsplaner, investeringar och planering. Du initierar projekt som t ex energioptimering och ingår som teknisk specialist i våra lokalprojekt.

Tjänsten är placerad på vårt fina kontor i Solna. Du rapporterar direkt till chefen för FM. Inom avdelningen finns idag en KAM för de övriga nordiska länderna samt fyra FM-specialister.

Kvalifikationer

  • Mångårig erfarenhet från för tjänsten relevanta roller i branschen
  • Teknisk kompetens avseende installation
  • Erfarenhet av att arbeta med större FM-leveranser, kan vara både på leverantör och beställarsidan
  • Arbetslivserfarenhet från större organisation/företag
  • Goda kunskaper i Officeprogrammet, speciellt Excel
  • Bekväm i att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • Förståelse av norska och danska

Personliga egenskaper 
För att passa i den här rollen bör du vara självständig, strukturerad och ha en god förmåga att skapa förtroende för dig och ditt uppdrag. Som person beskrivs du ofta som prestationsorienterad och fokuserad på ditt jobb. Då förutsättningarna är olika från plats till plats är det viktigt att du gillar att lösa problem och inte backar för utmaningar. Du har en särskild förståelse för de fackmässiga aspekterna av jobbet och har en ekonomisk medvetenhet. Vidare ser vi gärna att du skapar engagemang och delaktighet.

Du erbjuds
Du erbjuds ett arbete i en koncern som präglas av samarbete och öppenhet. Utveckling och förnyelse av verksamheten sker kontinuerligt och du får vara med och påverka. Du kommer att arbeta i fina lokaler i Solna tillsammans med trevliga kollegor.

Mångfald är en naturlig del i koncernens verksamhet. Vi välkomnar gärna dig som liksom vi ser på olikheter som en styrka och en förutsättning för konkurrenskraft och tillväxt.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Key Account Manager – specialist Hard FM passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar PostNord med Fasticon Kompetens AB

För att söka tjänsten, registrera din cv på  och bifoga gärna ett personligt brev. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 20 januari 2019. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Loberg på 070-989 50 13.

Fasticon är ledande konsulter specialiserade på kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. För mer information om Fasticon, 

Publicerad den

20-05-2019

Extra information

Ort
Solna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis