Inaktiv platsannons

Vill du leda vår verksamhetsutveckling? i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen ILS (Integrated Logistics Support) är en central funktion inom utvecklingsorganisationen som arbetar med Saab Aeronautics samtliga produkter, både militära och civila, som exempelvis Gripen, T-X och obemannade farkoster. Sektionen ansvarar för teknikområdena tillgänglighet, underhållsmässighet och teknikinformation samt har integrationsansvar för typrelaterade underhållsutrustningar och emballage. Sektionen är även sammanhållande för driftutvärdering av Gripen.

Sektionens huvudsakliga mål är att skapa en hög tillgänglighet och låg driftkostnad för våra produkter genom en genomtänkt och integrerad design av såväl produkterna som deras stödjande system.

Verksamheten sker i nära samarbete med andra avdelningar inom till exempel systemutveckling, konstruktion, flygprov och certifiering. Vi arbetar nära kunder och myndigheter samt svenska och internationella partners. Arbetet sker huvudsakligen i våra produktprojekt och omfattar hela produktlivscykeln från koncept till certifiering och drift.

Det finns två ILS-sektioner med ca 11 personer i varje. Vi arbetar tätt ihop och är ett samspelt och öppet gäng med mycket erfarenhet att lära ifrån.

Din framtida utmaning

ILS sektionen står inför nya positiva utmaningar till följd av nya produkter och en omfattande verksamhetsutveckling inom området som resulterat i moderna integrerade arbetssätt inom systemutveckling såväl som större produktöverskridande ansvar.

Inom vår verksamhet har vi ansvar för Processer, Metoder och Verktyg (PM&T) som spänner över hela utvecklingscykeln och driftfasen. Nu söker vi dig som vill leda vårt arbete med processer, metoder och verktyg under utveckling och förvaltning. En del av jobbet är att vara PM&T ledare med ansvar för budget, koordinering med andra verksamheter samt planering och genomförande av arbetet. En annan del är att leda och driva vårt interna processarbete tillsammans med dina kollegor.

Den du är idag

Vi söker dig som är en utåtriktad, engagerad och kommunikativ individ med god förmåga att samarbeta med andra människor. Du kan med fördel hantera många uppgifter samtidigt och prioritera i vilken ordningsföljd arbetsuppgifterna behöver lösas. Du trivs med ett varierat arbete med många kontaktytor. Du har en förmåga att kunna verka effektivt i en miljö med många intressenter genom att ha ett gott ordningssinne.

Det är meriterande om du har erfarenhet från projektledning, förändringsledning eller verksamhetsutvecklingsuppdrag. Det är positivt om du har arbetat med ILS-frågor men det ser vi inte som ett krav.

Vår dokumentation är huvudsakligen på engelska så du behöver behärska det engelska språket i både tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Kontakta gärna rekryterande chef om du har några frågor eller funderingar kring tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis