Inaktiv platsannons

Chief Instructor för flygteknisk utbildning med inriktning JAS 39 Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Vår sektion Training består idag av 15 medarbetare och vi arbetar med att utveckla och genomföra tekniska utbildningar för olika plattformar, främst med fokus på Saabs egna produkter. Vi arbetar med utbildning på de militära flygmaterielsystemen SK60, FPL100, HKP 15 och JAS39 Gripen, men även Saab 340, 2000 och Global 6000.

Våra kunder är både nationella och internationella och vi ser att våra utbildningsuppdrag kommer att öka i framtiden. För att möta våra kommande utmaningar och tillväxt behöver vi nu ytterligare en Chief Instructor med fokus på JAS39 Gripen-systemet.

Vår sektion är idag uppdelad i två delar. Den ena delen, Technical Training, är ansvarig för genomförande av utbildningar internt inom Saab och externt till våra kunder. Den andra delen, Project management, arbetar mot projektledning mot kommande större projekt men med ett tätt samarbete mellan grupperna. Det innebär att vi är ansvariga för att utbilda tekniker både inom Saab och till externa kunder. Vi analyserar utbildningsbehovet genom en TNA – Training Need Analys. Utifrån denna analys tar vi fram, koordinerar och levererar utbildningar. Vi har en stor portfölj med olika standardkurser, allt ifrån långa typkurser till kortare introduktionskurser.

Du kommer att tillhöra gruppen Technical Training som idag består av 10 medarbetare.

Din framtida utmaning

Inom gruppen Technical Training har vi idag två  utbildningstillstånd: ett civilt EASA Part 147 och ett militärt, RML V-7 tillstånd. Under varje tillstånd ligger ett antal flygplanstyper som vi bedriver utbildning på. Inom varje tillstånd finns rollen Chief Instructor som tillser att vår utbildning följer regelverket samt kravställer och godkänner utbildningsunderlagen.

Denna tjänst som chefsinstruktör innefattar att genom sin tekniska spetskompetens inom sitt område instruera teoretiskt och praktiskt på JAS39 Gripen. Ni kommer att vara två Chief Instructors som delar på arbetsuppgifterna, och du kommer att få chans få stöd i den person som redan är anställd i rollen idag. Arbetet innebär ett nära samarbete med våra kunder och våra utbildningar sker både på svenska och engelska.

Arbetet innebär dessutom att bland annat:

  • Granska och godkänna utbildningsunderlag mot regelverk och kundkrav.
  • Instruera under tekniska utbildningar.
  • Leda och medverka vid framtagning av utbildningsmaterial.
  • Utveckla nya kursplaner.
  • Ha ett nära samarbete och koordinera utbildnings- och informationsaktiviteter tillsammans med Saabs övriga affärsområden.

Tjänsten inkluderas av resor både i Sverige och utomlands.

Den du är idag

Om du tycker det är roligt och utvecklande att instruera andra har du bra förutsättningar för att lyckas och trivas i denna roll. Vi ser också att du är ansvarstagande, strukturerad och driven. Du är pedagogisk, har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Vi söker dig som har kunskap/erfarenhet från flygteknisk verksamhet med JAS39 Gripen alternativt kunskap/erfarenhet inom konstruktion eller utveckling av Gripen. Det är meriterande om du har erfarenhet av Gripen i insats- eller övningsverksamhet och/eller handlett tekniker i Gripensystemet. Arbetet regleras av regelverken RML och/eller EASA, vilket innebär en fördel om du har erfarenhet av dessa sedan tidigare. Vi tror du har en passion för utbildning eller bakgrund som instruktör.

Du bör ha goda kunskaper i teknisk svenska och engelska i såväl tal som skrift.

B-körkort är ett krav. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning utförd av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Ta chansen att i denna roll få vara med göra skillnad genom att sprida din kunskap till andra och på så sätt utveckla vår verksamhet!

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis