Inaktiv platsannons

Elektronikingenjör till Saab TransponderTech i Linköping

Har du hört talas om Saab TransponderTech? Det är ett ganska litet men ack så häftigt bolag som ligger i Hackefors Linköping. Här jobbar man med utveckling av navigationssystem, radio- och radarteknologi i världsklass med ett eget testlabb och i snabba innovativa projekt. Produkterna integreras i fartyg, helikoptrar och flygplan över hela världen och färdas tusentals mil – det är du och ditt team som säkerställer att fartygen kan ta emot och sända ut sina positioner för att bidra till att göra världen till en säkrare plats. Saab TransponderTech är det lilla företaget som ligger i framkant på den stora marknaden!

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab förser marin- och flygkunder runt om i världen med avancerade lösningar som möjliggör en säker och effektiv rörlighet för både människor och varor. Saab TransponderTech består av ett entusiastiskt team av elektronikingenjörer, mjukvaruingenjörer, systemingenjörer, produktchefer, säljare och supportingenjörer. Saabs produkter används på fartyg, helikoptrar och flygplan samt även som basstationer på land. Produkterna ingår även som del av olika projekt globalt inom områdena Vessel Traffic Services, Offshore Platform Protection och Coastal Surveillance Systems.

Din framtida utmaning

På Saab TransponderTech i Linköping är de idag cirka 50 personer som arbetar främst på den civila marknaden. I rollen som elektronikingenjör ingår du i ett team som i dag består av 12 engagerade medarbetare. Teamet ansvarar för design, utveckling, dokumentation, integration och support av dess produkter. Du kommer att jobba med elektronikutveckling i hela kedjan med allt vad det innebär, från hårdvaru- och elektronikdesign, schemaritning och layout, testning och verifiering. Du blir ytterst ansvarig för allt som har med analog och elektrisk design att göra. Du jobbar hands-on i utvecklingsprojekt med korta ledtider, från några månader till ett par åt. Efter att du utvecklat din prototyp tillsammans med teamet får du gå loss i det egna testlabbet med den senaste mätutrustningen och verifieringsverktygen. Slutprodukten kan bli en AIS-transponder, ett navigationssystem eller kanske en del av en radar. De flesta av produkterna kommer framöver att integreras på fartyg runtom i världen samt även i flygplan och helikoptrar. Såhär säger en av de anställda om hur det är att jobba som elektronikingenjör på Saab TransponderTech: ”Som elektronikingenjör på TransponderTech arbetar jag nära våra produkter och kan följa dem från idé till färdig produkt. Utvecklingsorganisationen som jag är en del av är väldigt flexibel vilket gör det möjligt för oss att snabbt implementera ny teknik i våra produkter. Arbetsformerna är fria och som anställd har man stora möjligheter att påverka teknikval och utvecklingsmetodiker. Kombinationen av en flexibel organisation och modern teknik i komplexa produkter gör det väldigt roligt att arbeta på TransponderTech.” Vad erbjuds du? Den här rollen är som gjord för dig som gillar att bygga riktigt häftiga produkter och som vill jobba brett med elektronikutveckling för den civila marknaden. Det är även en social och kommunikativ roll där du har kontakt med underleverantörer, exempelvis när det är dags att köpa in komponenter till produkterna. I teamet arbetar man Agilt och tar fram flertalet prototyper för test och verifiering innan man kommer till slutprodukten. Under din första tid kommer du att få en mentor som guidar dig i arbetet och lägger grunden för din fortsatta kompetensutveckling. På Saab TransponderTech är det bevisat att medarbetarna trivs och stannar länge, vilket inte är så konstigt eftersom det är en arbetsplats med högt i tak och mycket kompetens under ett och samma tak. Framgångsfaktorn har visat sig vara transparens i teamet, ett otroligt engagemang, teknikintresse och en kreativitet som genomsyrar hela arbetsplatsen. Här får du möjligheten att arbeta med avancerad teknik och högprestandaprodukter i teknikens absoluta framkant på det som känns som ”det lilla företaget”. Känner du dig lockad av beskrivningen? Tveka inte att skicka in en ansökan!

Den du är idag

För att passa in i rollen som elektronikingenjör på Saab TransponderTech ser vi att du har mer än tre års erfarenhet inom området samt att du har någon av följande kvalifikationer och kompetenser i ditt CV: • Civil- eller högskoleingenjörsexamen • Analog och digital elektronikdesign • Schema och layout • Radar- och radioteknologi Som person är det viktigt att du är nyfiken, engagerad och initiativtagande. Du har en kreativ förmåga och ett lösningsorienterat arbetssätt – problemlösning triggar dig och du tycker om att bolla idéer tillsammans med andra. Det krävs att du är flexibel i ditt arbetssätt då du framför allt kommer att ha ett tätt samarbete med övriga teamet men du behöver också kunna arbeta självständigt. Det är ett krav att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Ansökningsförfarande: I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Startdatum enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval, sök därför tjänsten redan idag! Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryterare Erica Wiquist på 013-32 94 05 alt. erica.wiquist@skill.se Mer information hittar du på Saab.com/Maritime

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis