Inaktiv platsannons

Operationsanalytiker - Simulering och evaluering i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen operationsanalys arbetar med framtagning av operativa krav och utvärdering av operativ förmåga för Gripen och framtida försvarssystem. Vi är för närvarande drygt 10 personer med erfarenhet från såväl försvarsmaktens operativa verksamhet som kvalificerat ingenjörsarbete. För att verifiera produkters prestanda och användbarhet använder vi både obemannad och bemannad simulering.

Vår verksamhet spänner från uppgifter i Gripen-projektet till framtida affärsutvecklingsprojekt. Sektionens arbete för med sig ett brett kontaktnät både internt och externt som exempelvis försvarsmakten, FMV samt projektledare och teknisk expertis inom Saab.

Din framtida utmaning

Vår verksamhet växer och vi behöver nu utöka med en operationsanalytiker med fokus på modellering, simulering och analys.

För att studera skillnader i operativ förmåga och analysera operativa prestanda använder vi simuleringsramverken TACSI och FLAMES. Vi utvecklar våra egna modeller för att beskriva olika produkters beteende, sensorprestanda, vapenprestanda störförmåga och manöverprestanda.

Gillar du att se till både helhet (kundnytta) och detaljer (fysikalisk modellering och en del riktigt intressanta programmeringsproblem) tveka inte att höra av dig.

Den du är idag

Vi söker dig som är både operativt och tekniskt intresserad och vill arbeta med modellering, simulering och analys av simuleringsresultat. Du bör vara intresserad av hur våra egna och våra konkurrenters produkter används, kombinerat med ett intresse för modellering och simulering. Du kan vara både erfaren och nyutexaminerad, ditt engagemang och intresse är det viktigaste för att lyckas och trivas hos oss.

Lämplig bakgrund är civilingenjör, matematiker eller motsvarande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

10-06-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis