Inaktiv platsannons

Analytiker/Skribent till Skandias kapitalförvaltning i Stockholm

Vill du jobba med att på en av Nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Vi söker nu dig som vill vara med på vår resa och växa ytterligare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Är du analytisk, duktig på att skriva och har stort intresse för de finansiella marknaderna och den ekonomiska utvecklingen? Vi på Skandias kapitalförvaltning söker en analytiker/skribent med ekonomisk bakgrund som vill vara med och förmedla Skandias syn på konjunkturen och den finansiella marknaden. En perfekt tjänst för dig som trivs i en analytisk och kommunikativ roll och är redo för nästa steg i din karriär!


Din roll

Som analytiker/skribent på Skandias kapitalförvaltning bidrar du till Skandias publikationer om de finansiella marknaderna. Du bevakar och analyserar marknadsutvecklingen samt förklarar hur skiftande förutsättningar påverkar våra kunders sparande på ett intresseväckande och pedagogiskt sätt.

Ditt primära ansvarsområde kommer vara att skriva texter till vårt månatliga marknadsbrev och till vår halvårsvisa rapport Placeringsutsikter. Det innebär både att kommunicera ut Skandias marknadssyn och dina egna analyser samt att redogöra för dina slutsatser på ett trovärdigt sätt. Du bidrar även med texter till vår hemsida som publiceras i Skandias nyhetsnav och på sociala medier. Vidare skriver du texter om finansiella produkter där du förklarar deras egenskaper och unika kvaliteter. I övrigt tillkommer även andra skrivuppdrag inom såväl kapitalförvaltningen som andra delar av organisationen.

Några av våra medarbetare
Olivia Holmberg
Handläggare Back office
"Skandia är den anställdas utveckling och välmående i fokus. Jag har sett flera exempel på hur Skandia tar vara på anställda genom att erbjuda kompetensutveckling och nya utmaningar inom organisation."
Daniel Winther
Chef Private Equity and Infrastructure
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra. "
Johan Hagman
Gruppchef Telefonrådgivning
"Den optimala storleken på företaget. Det gör att känslan att vara bidragande fortfarande är stor samtidigt som bra möjligheter finns för att specialisera sig inom ett brett spann av kompetensområden."
Sofie Kulp-Tåg
Senior Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens. På Skandia har jag också erbjudits möjlighet att växa inom organisationen och få ett större ansvar."
Kvalifikationer

För tjänsten som analytiker/skribent söker vi dig som har en god stilistisk förmåga och stor kunskap om de finansiella marknaderna samt makroekonomi. Du har utbildning inom finansiell ekonomi eller nationalekonomi. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av att skriva om de finansiella marknaderna.

Som person ser vi gärna att du är analytisk, prestigelös och kommunikativ. Eftersom tjänstens primära fokus handlar om att tolka händelser utifrån vad som sker på marknaderna söker vi dig som på ett pedagogiskt sätt kan förklara hur dessa påverkar våra kunders sparande. Du kommer ha ett nära samarbete med olika avdelningar på Skandias kapitalförvaltning samt med kommunikationsavdelningen. Därför ser vi gärna att du har god samarbetsförmåga, samtidigt tar du egna initiativ och har förmåga att driva ditt egna arbete framåt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)