Inaktiv platsannons

Systemingenjör till Air Traffic Management i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Air Traffic Management (ATM) är en enhet inom Saab som utvecklar världsledande produkter inom området flygtrafikledning, bland annat Remote Tower (fjärrstyrd flygtrafikledning) och IATS (Integrated Air Traffic Suite). Dessa system används primärt för att effektivisera flygtrafikledningen världen över, vilket ställer mycket höga krav på säkerhet och tillgänglighet. Systemen har ett brett tillämpningsområde som sträcker sig från små lokala flygplatser till världens största.

Våra lösningar ligger i teknikens framkant och för rätt person finns därför stora möjligheter att arbeta med spännande och utmanande arbetsuppgifter, tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor.

Vi söker nu ytterligare en driven och nyfiken systemingenjör för att förstärka det svenska teamet med placering i Göteborg. Vi har även verksamhet i Växjö, Apeldoorn (Nederländerna) och Syracuse (USA).

Din framtida utmaning

Beroende på din tidigare erfarenhet innebär rollen ansvar och ledning av tekniska systemlösningar och designfrågor genom hela projektcykeln, från uppstart till driftsättning. Tillsammans med ditt team säkerställer ni att den övergripande designen uppfyller kundkraven genom bland annat konfigurationsanpassningar. Ni ansvarar även för verifiering och testning av systemet samt framtagande av teknisk dokumentation. Arbetet är varierat och sker i nära samarbete med produktutvecklarare, projektledare och andra interna och externa intressenter.

Då vi levererar system till flygplatser i hela världen innebär tjänsten resor i genomsnitt några dagar per månad för att träffa våra kunder och slutanvändare.

Vi tror på en öppen och platt organisation där allas åsikter och idéer är välkomna, vilket är en förutsättning för vår utveckling framåt. Hos oss ges du stor möjlighet att påverka din karriärmässiga utveckling, där dina intresseområden styr riktningen.

Den du är idag

Vi söker dig som är utbildad högskole-/civilingenjör med inriktning mot IT eller liknande. Du har ett stort intresse för tekniska och komplexa system, vidare är du en driven och initiativtagande person som besitter en välutvecklad problemlösningsförmåga.

Då vi arbetar teambaserat och interagerar med olika intressenter runt om i världen är det viktigt att du är en öppen och lyhörd person som kan kommunicera flytande på engelska, både i tal och i skrift. Vi arbetar uteslutande mot deadlines, vilket ställer höga krav på förmågan att strukturera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt anpassa sig utefter förändrade förutsättningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

  • XML
  • Produktutveckling
  • Linux eller Unix Operativsystem
  • Bakgrund/intresse för flygledning
  • Kundkontakt

Varmt välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång! Vi ser framemot din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

Läs gärna mer om våra produkter nedan:

I-ATS

Remote Tower

E-strips

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)