Inaktiv platsannons

Drifttekniker/Operatör i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Drifttekniker/Operatör. Vi vill ha din ansökan senast den 3 mars.

Vill du arbeta som Drifttekniker i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker ansvarar du för en proaktiv Anläggningsövervakning och hantering av avvikelser och risker i Trafikverkets järnvägsanläggningar ur ett säkerhetsmässigt och trafikalt perspektiv. Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral. Det ingår i dina arbetsuppgifter att övervaka, prioritera och hantera avvikelser, t.ex. genom inkommande telefonsamtal eller larm via olika system för att därefter operativt larma, styra och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll. Du utgör ett viktigt stöd i den samverkan mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket som etableras vid olika typer av insatser. Du har kontakt med andra myndigheter i samband med olyckor och andra allvarliga tillbud och dokumenterar samtliga händelser och åtgärder i våra stödsystem. I arbetet ingår även övervakning och hantering av larm i komplexa anläggningar som t.ex. Citybanan samt deltagande av driftsättning av nya anläggningar med tillhörande tekniska system.

Eftersom arbetet innebär övervakning i kontrollrumsmiljö är arbetstiderna enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en gymnasieexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet vi tillsammans bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete på larmcentral, driftcentral eller liknande
  • har vana av att hantera och sammanställa information för beslutsunderlag
  • har erfarenhet av arbete inom järnvägsteknik, tunneldrift eller eldrift.

Då arbetet som drifttekniker innebär övervakning i kontrollrumsmiljö ställs det stora krav på att du ska kunna ha god uppmärksamhet, simultankapacitet samt koncentrationsförmåga. Du ska snabbt kunna identifera problem som sker i anläggningen samt även se och ge förslag på lösningar. Då arbetet sker i en operativ verksamhet bör du känna dig bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och ska därför kunna ställa om och anppassa dig till nya omständigheter och situationer och konstruktivt behålla ditt lugn i stressade situationer. Då tjänsten kräver mycket interna och externa kontakter ska du även känna dig bekväm i att kommunicera och förmedla budskap på ett informativt sätt samt ha god samarbetsförmåga och bidra till en god stämning. Vidare ska du ha god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs det att du som person är samvetsgrann och har ett gott omdöme.

Övrig information

För att bli Drifttekniker genomgår du en utbildning med både praktiska och teoretiska delar. Den teoretiska delen består av ett antal veckors utbildning på Trafikverksskolan i Ängelholm. Den praktiska delen sker på den Trafikcentral där du sedan kommer att arbeta.

Rekryteringsprocessens olika steg planeras tidsmässigt enligt nedan:

- Första urval sker under v 10. Om du går vidare till nästa steg så kontaktas du via mail för att genomföra webbaserade tester.

- Ett andra urval sker genom problemlösningstester samt personlighetstester på plats på olika orter preliminärt v 12.

- Om du går vidare i processen kommer du att få komma på intervju. 

- Om du går vidare i processen kommer en hälsoundersökning göras som kommer att ske under v 16 och 17 där bland annat god syn och normalt färgseende är ett krav för att bli godkänd.

- Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, kolla därför din mail regelbundet under denna tid.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-03

Publicerad den

26-07-2019

Extra information

Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis