Inaktiv platsannons

Förbindelseplanerare IT - Nätverkstekniker administrativa nät i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Förbindelseplanerare IT - Nätverkstekniker administrativa nät. Vi vill ha din ansökan senast den 27 februari.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en junior Förbindelseplanerare, är du i början av din karriär eller vill byta inriktning och tycker att förbindelser, både trådbundna och trådlösa, nätverk, konfiguration, planering, uppgradering och att arbeta i olika förbindelseprojekt, såväl små som stora, är jätteintressant, så vill vi gärna jobba med dig. I den här spännande möjligheten med för dig framtida stora utvecklingsmöjligheter, får DU chansen att bli utbildad och fördjupa dig inom datakom. Vårt kunniga och engagerade team väntar på att lära dig allt de kan !

Som förbindelseplanerare/nätverkstekniker planerar/projekterar/levererar du beställningar av nätverkstjänster företrädelsevis i Trafikverkets administrativa nät. Du ansvarar och deltar i IKT:s leverans till Trafikverkets verksamhetsområden och investeringsprojekt, innehållande planering, projektering, design och leverans av kommunikation och nätlösningar.  Du kommer även att hantera beställningar av arbete i fält och andra typer av resurshanteringar, även ekonomisk uppföljning förekommer.

Administrativa nät, både trådbundna och trådlösa förekommer på samtliga Trafikverkets kontor, såväl på Förarprov, våra projektkontor, färjelägen m. fl, platser.

Det ingår även att ansvara för konfiguration av nätverksutrustning, planera och uppgradera närverksutrustningar samt ansvara för rätt lagernivå angående materielförsörjning. Arbetet bedrivs både självständigt samt tillsammans med kollegor. Du leder självständigt arbetet av leveransen tillsammans med dina kollegor,

Resor i Sverige och utlandet kan komma att ingå i tjänsten. Arbete nattetid kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har utbildning inom IT/data/teletransmission (t ex KY/YH utbildning, högskola, eller annan utbildningsanordnare) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Din senast längre sammanhängande utbildning har du slutfört inom de senaste 5 åren.
  • har dokumenterad kompetens inom nätverkslösningar och dess uppbyggnad.
  • har kännedom om IP-teknologi.
  • talar och skriver svenska och engelska obehindrat/flytande
  • är svensk medborgare.
  • har ett brinnande teknikintresse och du förstår snabbt hur tekniken kan bidra för att uppnå mål och du har lätt för att se tekniska förbättringar och teknikens möjligheter.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av dokumentation av IP-lösningar.
  • har dokumenterad kunskap om nätdesign.
  • har dokumenterad kunskap om larminsamling.
  • har dokumenterad kunskap om konfigurering av nätverksutrustning.
  • har dokumenterad kunskap om övervakning och felsökning i IP-nät.
  • har dokumenterad kunskap om servrar samt brandväggar.

Vi söker dig som person

  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har ett starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du förstår kundens behov och utvärderar beslut utifrån hur kunden kommer att påverkas
  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Intervjuinbjudan kommer att skickas ut via mejl så kontrollera gärna din inkorg (och spamfilter) ofta de närmaste 2-3 veckorna efter sista ansökningsdag. Tester kan komma att användas i denna rekrytering och även testinbjudan skickas i så fall ut via mejl.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-27

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej