Inaktiv platsannons

Kvalificerad inköpare i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad inköpare. Vi vill ha din ansökan senast den 22 februari.

Nu växer vi på Trafikverket och för att kunna möta de ökade volymer vi står inför de kommande åren har vi nöjet att återigen rekrytera Inköpare till Inköp och logistik.

Vill du arbeta som inköpare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Arbetsuppgifter

I rollen som Kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna samt externa föreskrifter och regler efterlevs. Du kommer jobba i tidiga skeden med inköpsplanering och affärsupplägg för väg och/eller järnvägsprojekt. Vidare kommer du att ansvara för att paketera och genomföra upphandlingen samt vara kommersiellt stöd till kontraktsägaren med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring. Du kommer framförallt  leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter för byggnation, drift och underhåll av våra statliga vägar och järnvägar. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta.

Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kommer få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten och/eller utvecklande för dig. Du medverkar aktivt till att föra dialog med leverantörerna före, under och efter kontraktet för att säkerställa bra leveranser och du bidrar till samarbete med branschen för att underlätta för leverantörer att leverera innovationer och kostnadseffektiva lösningar. Utöver ovanstående är du delaktig i utveckling av processer, rutiner och mallar. Du arbetar med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling samt bidrar till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation. Tjänsten kan även kombineras med nationellt strategiskt arbete, vilket bedrivs tillsammans med sakkunniga inom respektive inköpskategori.

Kvalifikationer

.Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har några års arbetslivserfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt och/eller strategiskt inköp och upphandling

Det är meriterande om du

  • har några års erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
  • har erfarenhet av projekt- och/eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
  • har goda kunskaper inom LOU/LUF och/eller AB/ABT/ABK
  • har erfarenhet av förhandling

Vi söker dig som kan styra och leda inköpsarbetet och som drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål. Du är duktig på att koordinera, planera upp arbeten samt du är strukturerad och noggrann. I rollen som Kvalificerad inköpare har du dagligen många kontaktytor internt och externt vilket kräver att du är kommunikativ, lyhörd samt är en relationsbyggare som vårdar både befintliga samt nya nätverk. Du har ett starkt kundfokus samt är en problemlösare som arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Vidare har du en strategisk förmåga som gör att du prioriterar samt använder dina kunskaper på ett sätt som skapar mervärde och nytta för organisationen. Rollen som Kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Övrig information

Intervjuer kommer ske i Malmö 7-8 mars 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-22

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis