Inaktiv platsannons

Förarprövare/Trafikinspektörsaspirant i Kalmar

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Förarprövare/Trafikinspektörsaspirant. Vi vill ha din ansökan senast den 15 februari.

Vill du arbeta som förarprövare/trafikinspektörsaspirant i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 500 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Nu finns chansen att söka ett riktigt spännande jobb då Förarprovskontoret i Kalmar söker förarprövare/trafikinspektörsaspirant.

Arbetsuppgifter

Rollen som förarprövare är både utmanande och viktig. Grunden i ditt arbete är att självständigt planera och leda körprov för att sedan avgöra om körkortstagaren har de kunskaper och färdigheter som krävs för ett godkänt prov. Du gör detta genom tydlig information till körkortstagaren och du meddelar ditt beslut muntligt efter varje genomfört körprov. I och med detta har du en myndighetsutövande funktion.

Som förarprövare möter du många olika kunder varje dag och ett professionellt kundbemötande är avgörande för att ge kunden bra förutsättningar i provsituationen.

Du arbetar enligt fastlagt schema och arbetet innebär regelbundna resor till de provplatser som vi bemannar, Nybro, Oskarshamn och Västervik. Restiden till dessa arbetsplatser ersätts med restidstillägg och ligger utanför arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har gymnasieexamen
  • är 23 år fyllda
  • haft körkort med behörighet B under sammanlagt minst tre år
  • har mycket god trafik- och körvana inom vägtrafik
  • har goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har fler körkortsbehörigheter
  • behärskar fler språk än svenska och engelska
  • har arbetserfarenhet av körning med tunga fordon

I rollen som förarprövare är du utåtriktad, kommunikativ och har förmåga att ge muntlig information på ett respektfullt och tydligt sätt. Du har gott omdöme, personlig mognad och en lugn och trygg framtoning.

I ditt arbete har du god struktur, kan analysera komplex information och är duktig på att prioritera. Det är viktigt att du är bekväm i att fatta självständiga beslut under tidspress.

Vi ser det som en självklarhet att du är nyfiken på det mänskliga mötet och duktig på att skapa relationer.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper samt lämplighet för yrket.

Övrig information

För att din ansökan anses vara komplett, ska du bifoga CV och personligt brev, gymnasiebetyg (eller motsvarande) samt kopia på ditt körkort.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-15

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kalmar
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej