Inaktiv platsannons

Specialist Geodetisk mätningsteknik i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist Geodetisk mätningsteknik. Vi vill ha din ansökan senast den 20 februari.

Vill du arbeta som specialist geodetisk mätningstekniker i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområde Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som teknisk specialist inom geodetisk mätningsteknik arbetar du i huvudsak med investeringsprojekt vid upphandling och genomförande av dessa. Detta innebär identifiering och hantering av krav och risker i projektet samt att du medverkar i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av leverantörer. Vidare ingår att följa projektens framdrift och uppföljning av leveranser från projektets leverantörer. Du kommer även att arbeta med övergripande frågor inom teknikområdet.

Du ansvarar för intern hantering av geodetisk mätningsarbeten samt deltar i arbetet med att utveckla ett nationellt samordnat arbetssätt för teknikområdet. Det innebär exempelvis att du deltar i utveckling och granskning av interna krav- och rådsdokument, branschdokument, standarder och remiser. Du kommer även att ge information, samt tolkningar av Trafikverkets krav och råd.

Inom ditt område förväntas du proaktivt arbeta för att utveckla omvärldsbevakning, identifiera utvecklingsbehov, driva projekt inom forskning, innovation och utveckling samt även arbeta med erfarenhetsåterföring tillbaka till verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktningeller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har gedigna kunskaper inom teknikområdet och se nyttan med digitalisering
  • har erfarenheter inom ett modellorienterat arbetssätt
  • mätningsteknisk behörighet nivå 1
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Vidare är det meriterande med god kunskap gällande regelverk och ramverk inom följande områden:

  • Branschdokument för området geodetisk mätningsteknik
  • Branschdokument för området byggmätning och toleranser
  • Trafikverkets regelverk för väg och järnväg (krav, råd och metodbeskrivningar)
  • Referensverk - AMA, MER

Som person är du noggrann med hög känsla för kvalitet. Då arbetet innebär mycket kontakter internt samt externt är det också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förmåga att leda och samordna och är självgående inom teknikområdet och proaktiv snarare än reaktiv.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-20

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis