Inaktiv platsannons

Business Case Manager i Göteborg

Om tjänsten

Är du intresserad av samverkan mellan teknik och ekonomi och vill arbeta med projektvärdering inom främst kärntekniska projekt?
    
Vi erbjuder dig möjligheten att vara med och utforma arbetssätten kring värdering och effektivisering av projekt, program och portföljer och därigenom även förbättra Vattenfalls förmåga att bedriva projekt.
    
Arbetsuppgifter
Hos oss kommer du att arbeta med business case och affärsriskanalyser för både små och stora projekt. Du kommer att vara vår expert i värderingar utifrån både tekniska och finansiella aspekter. Det innebär att du kommer att:
   
• stödja beställare och projektledare med framtagande av business case för projekt, program och portföljer och identifiering av affärsrisker
• långsiktigt utveckla strategier samt metodik för business case, affärsriskoptimering samt projektkalkyl
• genomföra utbildningar inom dessa områden gentemot berörda intressenter
   
Kvalifikationer
• Akademisk examen med teknisk inriktning eller likvärdig erfarenhet
• Kunskap inom projektkalkylering, framtagande av business case och/eller riskledning i projekt
• Erfarenhet från arbete i större investeringsprojekt inom energisektorn, processindustri eller liknande är meriterande
    
Som person tycker du om en omväxlande arbetsmiljö och drivs av att leverera nya lösningar och arbetssätt. För att lyckas i rollen behöver du vara affärsmässig och trivas med komplexa uppgifter med stort ansvar. Du är förtroendeingivande och är van att hantera många kontaktytor. Du är tydlig i din kommunikation och har mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.
    
Du kommer att ingå i ett team som värdesätter nära samarbeten och som arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor som med sin nyfikenhet drivs av utmaningar där de bidrar till nya lösningar och utvecklar arbetssätt och metoder.
    
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner. Vi synliggör goda prestationer och driver föreslagna förbättrings- och utvecklingsinitiativ från den egna personalen. Vi erbjuder även flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån. 
    
Placeringsort
Stockholm, Göteborg, Forsmark eller Ringhals. Resor är en naturlig del i arbetet.
  
Några frågor?
Om själva tjänsten: Mattias Lundberg, 0722-30 60 71.
Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, 0722-24 97 01.
  
Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00
Adam Rush, Akademikerna
Jens Morell, Unionen
Ingemar Eriksson, SEKO
Åke Wallin, Ledarna
  
Välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 3 mars 2019.
    
Läs mer om hur vi arbetar med 
   
Vi ser fram emot din ansökan!
   
Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
    
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)