Inaktiv platsannons

IT-projektledare till Sales Store IT i Stockholm

Är du intresserad utav mode och heminredning? Hitta ett jobb på HM, ett världsledande företag inom klädindustrin. Se vilka jobb HM erbjuder just nu!

Om tjänsten

Vi söker drivna IT-projektledare för våra projekt på Sales Store IT Solution. Om du är intresserad av utvecklande utmaningar inom IT är det här något för dig!


Sales Store-divisionen ansvarar för framtagande och leverans av IT-tjänster som stöd till försäljning för våra butiker runt om i världen. Tjänsterna omfattar lösningar så som POS (Point of Sale), EFT (Electronic Fund Transaction), RFID-lösningar, etc. Butikerna utgör själva hjärtat av vår verksamhet och inom divisionen Sales Store är det viktigt med stor verksamhets- och affärskunskap för att lyckas översätta kundernas krav och förväntningar till kostnadseffektiva och skalbara IT-tjänster.


Vi söker nu erfarna IT-projektledare för framtagande och utrullande av nya IT-tjänster. I en typisk projektgrupp ingår lösningsarkitekter, kravanalytiker, releasekoordinatorer, kvalitetsansvarig och testare. Våra tjänster utvecklas och förvaltas av våra externa leverantörer och H&M ansvarar för processerna för Change Management, Requirement Management,  Service Management mm.

Varje projekt har ett unikt scope som kan innebära samarbete med en mängd intressenter över hela världen.


För att lyckas i rollen som IT-projektledare på H&M tror vi att du är en ledare som förmår att motivera dina projektmedlemmar och kollegor och sprida energi. Du är strukturerad, kommunikativ, initiativrik, pragmatisk, mål- och resultatfokuserad och har hög leveranskapacitet. Du förstår vikten av ett strukturerat arbetssätt och har förmåga att förstå hur du ska leda dina projekt i vår komplexa verksamhet och IT-miljö.


I din roll kommer du ha ett nära samarbete med intressenter från våra viktigaste leverantörer, våra globala verksamhetsansvariga och våra olika lands- och IT-ansvariga.


Vi erbjuder ett roligt och omväxlande jobb i en organisation som sätter tilltro till människor och deras förmågor. Ständiga förbättringar och din kompetensutveckling är viktigt för oss och du får möjlighet att bidra och påverka.


Dina ansvarsområden


Som projektledare inom H&M-gruppen tar du stort ansvar – och har otroligt kul. Din roll består bland annat av att:


  • Leda och styra ditt projektteam mot utsatta mål i en global organisation
  • Följa upp och rapportera till styrgruppen och andra intressenter
  • Hantera kontakter med övriga interna intressenter som t.ex. lokala landsorganisationer
  • Samarbeta med våra leverantörer
  • Hantering av kontakter med myndigheter på lokala marknaderna
  • Kommersiellt ansvar vid upphandling av nya lösningar från våra leverantörer
  • För en mer senior roll kan det innebära övergripande ansvar av flera utrullningsprojekt och coachning av ingående projektledare
  • I dialog med lokala marknadsbolag världen över ha övergripande förståelse för den lokala marknaden


Din kompetens


Precis som alla medarbetare inom H&M-gruppen är du en social, öppen, försäljningsinriktad och ambitiös lagspelare med stark drivkraft och en positiv inställning.


Dessutom har du dessa kunskaper och erfarenheter:


  • Gedigen erfarenhet att driva IT-projekt i en större organisation i minst 5 år
  • God kunskap och praktisk erfarenhet av projektledningsmetodik, t.ex. PPS
  • Stark ledarförmåga och kunna motivera andra
  • Affärsmässighet och erfarenhet att arbeta med externa leverantörer
  • Mycket god kommunikationsförmåga och förmåga att bygga relationer
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Vi söker bl a projektledare inom betallösningar (Card payment), då passar du som har erfarenhet inom det området
  • Erfarenhet av internationella kontakter


Erfarenhet att ha arbetat inom retailbranschen är meriterande.


I jobbet ingår resor och flexibla arbetstider eftersom H&M verkar inom flera tidzoner.


Låter det intressant? Bli vår framtida stjärna!


För frågor och mer information kontakta Helena Ericsson på helena.ericsson@hm.com eller Carin Fender på Carin.Fender@hm.com. Båda nås också via växeln på tel. 08-796 55 00.


Skicka CV och personligt brev senast 10 mars 2019. Vi går igenom ansökningar löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.


Vilka är vi på IT?

Vi är summan av det vi kan och de personligheter vi är. Vår varma värderingsstyrda kultur är kittet som håller oss samman. Vi gillar att jobba snabbfotat, tar beslut i farten och vår kreativitet hjälper oss lösa komplexa utmaningar.

 

Vi får möjlighet att driva på H&M-gruppens affär, jobba med den senaste IT-teknologin i spännande globala projekt, och vi är med och förändrar hela mode- och designbranschen till det bättre. Har du drivet, upptäckarglädjen och viljan att ta ansvar finns ingen gräns för vad vi kan uppnå tillsammans.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)