Inaktiv platsannons

Systemanalytiker IT - Kravanalys i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemanalytiker IT - Kravanalys. Vi vill ha din ansökan senast den 11 mars.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Som Systemanalytiker på IKT med inriktning kravanalys jobbar du med kvalitetshöjning och kravställning i samband med nyanskaffning och förvaltning av IT system så att Trafikverkets verksamhet kan fungera säkert och effektivt. Arbetsuppgifter som kommer att förekomma är framför allt:

  • Genomförande av förstudier, behovsanalyser och kravspecificering inom olika förvaltningsobjekt och projekt.
  • Ansvara för och förmedla krav till systemutvecklare under implementering av IT-lösningar.
  • Föra dialog kring, och vara "verksamhetens förlängda arm" i, IT-projekt.
  • Analysera och rapportera konsekvenser vid planerad förändring eller nyutveckling.
  • Ta fram lösningsförslag utifrån genomförda kravanalyser.

Arbetsuppgifterna kan spänna över flera verksamhetsområden och IT-system där du behöver sätta dig in i både verksamhet, processer och IT-system i en komplex miljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • är svensk medborgare
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har högskoleutbildning med inriktning IT (180 hp) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • har relevant arbetslivserfarenhet inom aktuellt område i närtid.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att analysera konsekvenser ur ett Trafikverksperspektiv avseende en tilltänkt IT-utveckling.
  • har erfarenhet av att arbeta som kravanalytiker inom IT i en större organisation.

Som person är du

  • en självgående analytiker med problemlösningsförmåga som kan se både till helhet och detalj. Du trivs att jobba självständigt men också i grupp och har en förmåga att kommunicera med olika parter.
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Test och/eller arbetsprov kan komma att användas i denna rekrytering.

Intervjuort & placeringsort: Borlänge

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-11

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej