Inaktiv platsannons

Erfaren mjukvaruutvecklare C++ inom beslutsstöd i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till vår sektion Sensorfusion & Taktisk Styrning söker vi nu dig som både kan och vill arbeta med mjukvaruutveckling och bygga komplexa system i en agil miljö. Vår sektion är en del av området Taktiska system inom Aeronautics, och utvecklar dagens och framtidens beslutsstödsystem.

Beslutsstödsystemet syftar till att underlätta för piloten att optimera användningen av flygplanet, eller en grupp av flygplan, mot den taktiska avsikten. Vi löser detta genom att fusionera data från samtliga av flygplanens taktiska sensorer (radar, lR, bildinformation, datalänkar, mm), automatiskt analysera och dra slutsatser baserat på fusionerat data, optimera användningen av flygplanets sensorer mot de uppgifter som ska lösas i varje given situation samt att ge ett taktiskt stöd till piloten.

Vår huvudsakliga produkt är Gripen. Detta innebär komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter. På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling och vi ser det som självklart att ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

I din roll hos oss kommer du att arbeta med arkitektur, systemdesign, mjukvaruutveckling samt integration och test av beslutsstödsystemets centrala funktioner som till exempel multi-sensorfusion, situationsanalys, multi-sensorstyrning, mission management och bildbehandling för att säkra det taktiska systemets funktioner.

Du kommer att ingå i ett av våra tvärfunktionella agila scrumteam. Teamen är självbestämmande med ansvar för sina respektive applikationer och funktioner. Vi arbetar med agila arbetsmetoder och med en blandning av beprövade och moderna verktyg som till exempel Git, Bitbucket, Jira och Confluence. Teamen arbetar enligt modellbaserat arbetssätt och implementation sker i C++, Matlab och Python.

Kontaktytorna i ditt utvecklingsarbete kommer att vara många. Inom Saab samarbetar vi med samtliga team som utvecklar sensorer, human machine interface (HMI), operationsanalys, flygprov med flera. Externt har vi täta kontakter med kunder samt användare inom flygvapnet, andra Saab-bolag och forskningsinstitut.

Utifrån din kunskap och ditt intresse kommer det även att finnas goda möjlighet ta tekniska ledarroller.

Den du är idag

Du har ett genuint intresse av teknik och mjukvara och trivs i agila team. Du tycker att det är intressant att arbeta i hela utvecklingskedjan från koncept till färdigt system. Som person har du lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har också en god förmåga att driva ditt eget arbete.

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, med minst några års erfarenhet av system- och mjukvaruutveckling av komplexa system. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom några av följande områden: systemdesign, mjukvaruutveckling i C++, integration och test. Du har också goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christian Johansson, 013-355509, christian.johansson@se.experis.com. 

Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

01-05-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis