Inaktiv platsannons

Avdelningschef Materialservice/Logistik i Nässjö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Avdelningschef Materialservice/Logistik. Vi vill ha din ansökan senast den 2 april.

Vill du arbeta som avdelningschef inom logistik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 45 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 260 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Nu söker vi dig som vill leda vår avdelning Materialservice/Logistik

Arbetsuppgifter

Ditt huvuduppdrag som avdelningschef för Materialservice/logistik är att leda och utveckla arbetet med Trafikverkets försörjning till projekten av Tekniskt Godkänt Material. Inom verksamheten finns två produktionsenheter; Nässjö och Sannahed,  samt enheter för verksamhetsstyrning, planering och orderhantering. Du ingår i Inköp- och logistiks ledningsgrupp och du deltar aktivt i utvecklingen av Trafikverkets samlade inköps- och logistikverksamhet både ur ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. Du rapporterar direkt till Inköpsdirektören och har resultat-, kund-, budget- och personalansvar. Det kortsiktiga fokuset innebär att lösa uppdraget att på ett så effektivt sätt som möjligt samt genom snabba leveranser  se till att det finns godkänt tekniskt material ute på anläggningarna. Långsiktigt innefattar uppdraget att utifrån ett strategiskt förhållningssätt analysera vilka förutsättningar som behövs skapas för att kunna möta framtida volymökningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från  chefs- eller ledarroller från liknande verksamhet samt specifikt med avseende på logistik.  För att lyckas i den här rollen behöver ditt ledarskap vara strategiskt, mångsidigt och du har som chef lett och utvecklat i en processorienterad verksamhet genom andra. Chefserfarenhet från verksamhet som helt genomsyras av resultatfokus, kundvärde, medarbetarutveckling och leverantörssamverkan efterfrågas i rollen. Erfarenhet från järnvägsentreprenader är meriterande. I ditt ledarskap är du situationsanpassad och resultatfokuserad och utgår från individen, kundvärde samt verksamheten i övrigt. Du har en hög strategisk, taktisk och analytisk förmåga samt är lösningsorienterad. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och ser samarbete som en förutsättning för resultat. Du är utvecklingsinriktad och motiveras av att leda i utveckling och har i alla lägen ett etiskt förhållningssätt. Som person är du framåt, entusiasmerande, lyhörd och kommunikativ.

Din utbildningsbakgrund är en universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med teknisk eller ekonomisk inriktning, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett måste.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på fyra år. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Placeringsort är Nässjö. Tjänsteresor, främst inom landet, förekommer. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE. Du kan göra en intresseanmälan på SOURCE hemsida via länken nedan

https://source-executive.positionett.se/assignment.php?id=4209#top

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Nässjö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej