Inaktiv platsannons

Service Engineer i Västerås

Om tjänsten

Robotics and Motion är en division inom ABB Sverige som erbjuder produkter, lösningar och service som bidrar till förbättrad effektivitet, produktivitet samt ökat samarbete och digitalisering i framtidens fabrik. Divisionens motorer, generatorer, drivsystem och kollaborativa robotar driver, styr och åstadkommer rörelse och kontroll i ett stort antal automationsapplikationer. Service inom svenska ABB har idag en rikstäckande serviceorganisation som erbjuder snabb, korrekt och kvalificerad service. Organisationen medverkar till att optimera anläggningars drift och producerad volym, bland annat genom uppgraderingar, studier, analyser och utbildning inom teknikområdena drivsystem, motorer och generatorer, kraft-, robot- och styrsystem. Med förebyggande underhåll skapas kontroll över både tillgänglighet och driftskostnader. Du blir en del av Robotservice med placering i Västerås. Vår enhet ansvarar för eftermarknad och garantier på robotinstallationer gjorda av ABB eller av våra partners. Vi arbetar med service, underhåll, reparationer och installationer. Avdelningen i Västerås ansvarar för service i mellersta Sverige. Vi arbetar med kunder inom flera olika branscher, men flertalet är verksamma inom fordons-, tillverknings-, verkstads- eller livsmedelsindustrin.

Uppgifter :

Längtar du efter ett händelserikt och rörligt arbete där du ständigt får utvecklas och möjlighet att växa inom företaget? Som Service Engineer hos oss får du en social vardag då du dels kommer att träffa kunder ute på fältet. I ditt mångfacetterade jobb får du ta dig an både akuta och planerade uppdrag inom robotserviceområdet. Du kommer att ägna dig åt allt från avhjälpande och förebyggande underhåll till produktionsövervakning, felsökning, programmering och idrifttagning. Som Service Engineer kommer du dagligen besöka kunder på plats i deras anläggningar. I jobbet ingår även beredskap och helgtjänstgöring. Det kan även förekomma resor i övriga Sverige och utomlands.

Krav:

Du som söker har gymnasieutbildning med teknisk inriktning. Att du har kunskaper inom elektronik och mekanik är en nödvändighet, liksom att du har lätt för att sätta dig in i ny teknik. För att passa i rollen är det en mycket stor fördel om du har jobbat med ABB-robotar och automatisering. Erfarenhet av PLC samt av att läsa elscheman och ritningar är också meriterande. Eftersom vi är ett globalt företag måste du, förutom svenska, behärska engelska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Har du kunskaper i ytterligare språk är det självklart positivt. Som person är du en hjälpsam och kundfokuserad initiativtagare. Du är ordningsam och målstyrd och har förmågan att arbeta individuellt och i projekt team. Då du dagligen kommer att ha kontakt med kunder bör du också vara social och utåtriktad samt ha viljan att representera ABB på bästa sätt.

Publicerad den

24-06-2019

Extra information

Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Västermanlands län | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis