Inaktiv platsannons

Manager Accounting till OKQ8 Scandinavia i Västerås

Drivs du av att jobba i en spännande miljö med varierande arbetsuppgifter? Brinner du för försäljning, kundfokus och att ge det bästa värdskapet i alla kundmöten? Då är det dags att se hit!

Om tjänsten

Manager Accounting till OKQ8 Scandinavia
I den utvecklande miljön hos OKQ8 Scandinavia får du bidra med både ditt ledarskap och dina kunskaper inom redovisning. Du får möjlighet att göra skillnad!

Jobbeskrivning
Som Manager Accounting leder du Accountingteamet. Gruppen ansvarar för att redovisningen uppfyller både interna och externa rutiner och regelverk i samtliga bolag i koncernen. Det innefattar arbete med allt från redovisning till bokslut, koncernredovisning, årsredovisningar och deklarationer.

I rollen som Manager Accounting har du ett personalansvar för åtta personer, sju av dem är placerade i Västerås och den åttonde är placerad i Köpenhamn. Ditt ansvar är att leda, fördela och koordinera arbetet i gruppen. Du ger dina medarbetare förutsättningarna för att lyckas och bidrar till deras utveckling.

Din erfarenhet inom redovisning är en förutsättning när du leder arbetet med ständiga förbättringar och kvalitetssäkringen av både balansräkningen och andra processer. Du deltar i projekt för att hela tiden nå längre samtidigt som du genom närvaro och generositet med kunskap är en tillgång för dina medarbetare varje dag.

Dina primära arbetsområden:

• Leda och fördela arbetet inom Accountinggruppen

• Leda OKQ8 Finans genom den legala bokslutsprocessen

• Driva förbättringsprojekt inom redovisning och internkontrollmiljö

• Vara systemägare för Balancer, Aaro, Kapell/Kapego

• Tillsammans med revisorerna driva revisionsprocessen

Som Manager Accounting deltar man, utöver det direkta ledarskapet för gruppen, i olika centrala projekt och arbetsgrupper. Det tillsammans med att en medarbetare är placerad i Köpenhamn innebär resor i tjänsten där virtuella möten inte är tillräckliga.
I de centralt placerade och moderna lokalerna trivs du som vill göra skillnad och bidra till utveckling. För dig som funderar på att pendla kan det vara bra att veta att kontoret ligger knappa fem minuters promenad från tågstationen.


Vi söker
Vi söker dig med högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi. För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har mångårig erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning och gärna från en miljö med stora transaktionsflöden och större ERP-system.

Kommer din erfaren dessutom från internationell verksamhet inom industri eller FMCG (fast moving consumer goods) så är det meriterande. Utöver goda kunskaper inom redovisning, bokslut och skatter vill vi att du har erfarenhet av koncernredovisning. I gruppen du leder finns kompetens inom de olika områdena och till stöd finns även centralt placerad redovisnings- och skatteexpertis.
Dina ledaregenskaper är gedigna och du känner dig trygg i alla delar som ansvaret att leda en grupp om fem till tio personer innebär. Vidare är ledarskap och ledarskapsfrågor något som ligger dig varmt om hjärtat.
Då en viktig del i rollen handlar om kontinuerligt förbättrings- och förändringsarbete ser vi att du har erfarenhet av det sen tidigare.

Det är inte ett krav att du har erfarenhet av de system vi arbetar i men självklart är det meriterande om så är fallet. Du har givetvis goda kunskaper i Officepaketet och svenska samt engelska behärskar du väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Utöver din analytiska förmåga och dina förvaltande egenskaper har du ett starkt intresse och en drivkraft att utveckla processer och driva förändringar proaktivt. Ditt direkta ledarskap ställer krav på ett operativt mindset och förmågan att fatta beslut är viktig. Med ett pedagogiskt och öppet förhållningssätt är du inlyssnande och empatisk. Du har en tydlig etisk kompass som hjälper dig att leda pragmatiskt och handlingskraftigt för att ge dina medarbetare de bästa möjligheterna att vara framgångsrika.


Vi erbjuder
Livet med OKQ8 Scandinavia

• Modiga ledare - Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.

• Flexibelt arbetsliv - Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.

• Familj och fritid - En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående och ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.

• Utveckling och talang - Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Dfind Finance. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha, 070-368 18 82 eller fredrik.patcha@dfindfinance.se

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 3 april.

Varmt välkommen med din ansökan via följande länk: https://www.dfind.se/finance/lediga-jobb/ansok/manager-accounting-i-vasteras-201208459/


Om oss
OKQ8 Scandinavia utgörs av OKQ8 i Sverige och Q8 i Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5000 anställda. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Våra medarbetare vet att varje individuell insats bidrar till att vi tillsammans kan göra skillnad. Vi strävar efter att vara nära affären och skapa ständiga förbättringar genom enkelhet och välinformerade beslut. Genom våra värderingar Öppen och ärlig, Kundfokus, Kompetens, Snabbt och smidigt som ledstjärnor i vårt dagliga arbete kan vi växa och utvecklas. Med cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden tillhandahåller vi produkter och tjänster för människor i rörelse – nu och i framtiden.

Publicerad den

24-06-2019

Extra information

Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis