Inaktiv platsannons

FORDONSEGENSKAPSANSVARIG REPAIRABILITY & MAINTAINABILITY i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Nu finns en unik chans att bli ansvarig för fordonsegenskaperna Repairability och Maintainability. Egenskaperna syftar till att kravställa och följa upp hur väl vi kan möta kundens behov av kort tid på verkstaden. Repairability och Maintainability är kopplade till produktegenskapen Uptime där ambitionen är att Scania ska vara marknadsledande för alla segment.

Dina arbetsuppgifter

Som fordonsegenskapsansvarig följer du våra utvecklingsprojekt, sätter mål för egenskaperna, gör prognoser och rapporterar egenskapsstatus i större projekt. Du utgår hela tiden från ett helfordonsperspektiv. Det innebär att du både behöver förstå de delar Scania utvecklar men också hur hela fordonet ser ut när det väl är hos slutkunden inklusive påbyggnationer/kaross. I slutänden är det våra förare och mekaniker som vid underhålls- eller reparationstillfället kommer utvärdera hur väl vi uppfyller egenskaperna. Att lära känna och förstå dessa målgruppers behov är av stor vikt.

Du bevakar och förstår hur vi står oss mot våra konkurrenter genom återkommande benchmarks för att följa produktutvecklingen och kunna justera våra långsiktiga målsättningar.

Du utvecklar verktyg och metoder för att stötta organisationen i att jobba med egenskaperna. Arbetet är mycket tvärfunktionellt. Du jobbar tätt ihop med produktegenskapsansvarig samt servicemetodutvecklarna på sektionen men dina kontakter finns inom hela R&D såväl som på marknadssidan t.ex. KT/KP och Commercial Operations.

Rollen ger dig en unik möjlighet till brett nätverkande och möjlighet att i grunden påverka våra produkters utveckling.

Din profil

Du sporras av utmaningen att kunna visualisera komplexa beroenden på ett enkelt sätt och vill vidareutveckla och förfina våra metoder. Du är trygg i att hålla presentationer inför alla typer av åhörare, från utvecklingsingenjörer till högsta ledning och lyckas fånga allas intresse. Du brinner för kundens perspektiv och vill vidareutveckla hur vi arbetar med egenskapsdriven utveckling på Scania.

Du har erfarenhet av vår produktutveckling och är väl insatt i PD-processen. Du är självständig och driven, söker fakta och är samtidigt mycket samarbetsorienterad. Du kanske redan har erfarenhet/insyn i Scanias affär men är framför allt mycket intresserad av att förstå den. Du har tydliga ledaregenskaper och tidigare ledarerfarenheter är meriterande.

Du är nyfiken och lyhörd och stimuleras av att verka genom andra. Du behöver god förståelse för Scanias modulsystem i kombination med att förstå hela fordonet ur mekanikerns synvinkel. För att lyckas i uppdraget krävs lika mycket personliga egenskaper som tekniska kvalifikationer och det finns goda möjligheter till utveckling på tjänsten.

Du har högskoleexamen, gärna civilingenjör. Du talar och skriver flytande svenska och engelska, tyska är meriterande. Rollen är placerad på YSFS tillsammans med andra egenskapsansvariga som kollegor.

För mer information

För frågor, kontakta:

Maria Nygren, gruppchef, 08-553 893 91

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej