Inaktiv platsannons

Projektledare Telekom i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Telekom. Vi vill ha din ansökan senast den 5 april.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Enheten verksamhetsstyrning ingår i avdelningen Telekominfrastruktur och består av 2 sektioner, Styrning och Planering, med ca 25 medarbetare. Vi ska i sektionen Styrning tillsätta två Projektledare IT med olika inriktning. Projektledaren IT (tillsättning 001) kommer att ha fokus Opto 2.0 som är ett mångmiljardprojekt som drivs av verksamhetsområdet Stora projekt inom Trafikverket och syftar till att förnya det nationella optokabelnätet. Projektledare IT (tillsättning 002) kommer att ha fokus Datahallar, migrering och andra projektuppdrag.

 

Arbetsuppgifter

Projektledare med inriktning mot Opto 2.0 (tjänst 001) kommer att ansvara för framdrift och leveranser inom IKT kopplat till projektet Opto 2.0. Det omfattar projektledning, planering, ekonomi, säkerhet, leveranstider och uppföljning av samtliga pågående arbeten inom IKT mot projektet.

Projektledaren kommer även att agera motpart i projektet Opto 2.0 och dess organisation inom Stora projekt där stöd och medverkan kommer att ske i de olika faserna: förberedande planering och efterarbeten vid ibruktagande av fiber.

 

Projektledare med inriktning mot Datahallar (tjänst 002) kommer att ansvara för att behoven tillgodoses vid flytt, migrering och byggnation av datahallar över tid. Det omfattar projektledning, upphandling, ekonomi, ansökningar, säkerhet, leveranstider och uppföljning inom projektet.

Projektledning och styrning av delprojektledare hör till arbetsuppgifterna och ska samordnas för varje genomförande och byggande av objekt samt vid migrering av datakom, servrar och applikationer. Du avrapporterar löpande status för varje projekt.

Resor i Sverige i mindre omfattning ingår i båda tjänsterna.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har svenskt medborgarskap
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) med inriktning Telekommunikation alternativt annan utbildning / arbetslivserfarenhet i närtid som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av att arbeta som projektledare.
  • har flerårig erfarenhet av att arbeta med kravställning, styrning och uppföljning av projekt.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från entreprenadbranschen, upphandling och entreprenadjuridik.
  • har erfarenhet från XLPM eller motsvarande.
  • har erfarenhet och kunskap om telekombranschen.

Som person 

  • är du en målinriktad problemlösare med analysförmåga. Du ser vad som behöver göras och drivs av att leda och leverera resultat tillsammans med andra. Teamkänslan är viktig för dig.
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Alternativa intervjuorter tillika placeringsorter: Borlänge, Gävle och Solna

Urvalstest och arbetsprov kan förekomma i denna rekrytering.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-05

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej