Inaktiv platsannons

Kriminalvårdare, semestervikariat, till häktet Sollentuna i Stockholm

Om tjänsten

Söker du ett arbete som är meningsfullt, med möjlighet att göra skillnad och utvecklas som person? Vill du arbeta i ett team med bra kollegor i en trygg och statlig myndighet? Då har du möjlighet att söka arbete som kriminalvårdare hos oss!

Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag, där du är den som har den dagliga direktkontakten med klienter. Arbetsuppgifterna på häkte är mångfacetterade och består av omvårdnad-, bevakning-, visitations- och säkerhetsarbete samt frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete.

Vi söker även personal med placering i häktets bevakningscentral där arbetet bl.a. innebär att hantering av säkerhetsteknisk utrustning, såsom larmdatorer, kameror, röntgenutrustning,

Kvalifikationer

Dina personliga egenskaper är av stor vikt för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du även ha ett gott omdöme och integritet.

För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

Krav:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning företrädesvis inom beteendevetenskap, juridik, samhällsvetenskap och teknik.
• Arbetslivserfarenhet exempelvis från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Relevanta språkkunskaper
• Medvetenhet om och förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Sommarjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej