Inaktiv platsannons

Material Controller – Global Material Control OICM/N i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Supply Chain Networks, OI, är en avdelning inom Produktion och Logistik. Vår ambition är att bli ledande inom hållbar logistik och vårt uppdrag är att globalt underhålla, utveckla och optimera  inbound logistik genom att bygga flöden med minimal miljöpåverkan, med hög kvalitet och till lägsta möjliga logistikkostnad.

Som Material Controller är du en del av Regional Material Control (RMC), som utöver våra grupper (OICM/N) består av Transport Control (OICT), Logistic Supplier Management (OICQ) och Material Supply Engineering (OICE).

Då en av våra medarbetare har gått vidare inom Scania söker vi en ersättare till våra grupper.

Arbetsområde

Som Material Controller är blir ditt huvuduppdrag att säkerställa försörjningen av material från externa leverantörer till våra enheter till lägsta möjliga logistikkostnad.

Du kommer ha ett resultatansvar för ditt sortiment vad det gäller avvikelser, leveransprecision, transportkostnad, lagervärde och inkuranskostnad. Du förväntas planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra resultatet för ditt sortiment där kravställning på och utbildning av våra leverantörer är en viktig del. 

Du kommer att tillhöra en grupp som arbetar både självständigt och tillsammans för att nå gemensamma mål samt förbättra våra processer. I rollen som Material Controller kommer du få en bra förståelse för hur materialflödena och logistiken på Scania fungerar, samt få möjligheten att knyta kontakter med personer både internt och externt, vilket är en utmärkt grund för fortsatt utveckling inom avdelningen och på Scania.

Kravprofil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Oavsett ska du har ett genuint intresse för logistik.

Du är analytiskt, självständig, drivande och strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp och med externa kontakter.

Då du kommer ha ett internationellt kontaktnät behöver du kunna formulera dig obehindrat i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Att vara kommunikativ till sin läggning och ha förmåga att fatta snabba beslut är också värdefullt. Andra språk är meriterande.

Vi ser gärna att du är en van Excelanvändare som trivs med att göra analyser och sammanställningar av stora datamängder, samt även har erfarenhet av att använda Qlikview, Power-BI, SQL och liknande verktyg.
 

Ytterligare information:

Gruppchef Fredrik Knopp, OICN, tfn 08-553 82 077

Gruppchef Johanna Binett, OICM, tfn 08-553 810 64
 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej