Inaktiv platsannons

Byggledare mark till Ostlänken i Norrköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Byggledare mark till Ostlänken. Vi vill ha din ansökan senast den 29 april.

Vill du arbeta som Byggledarei en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i projekt Ostlänken som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö.  Projektet ligger just nu i en intensiv produktionsfas med stora mark-, bro och BEST arbeten som pågår samtidigt.

Mer info om projektet hittar du här http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

Arbetsuppgifter

Du arbetar i en grupp av byggledare tillsammans med projektledare och samordnande byggledare med att utveckla samverkan med entreprenörer och styra stora entreprenader. Du kommer att arbeta inom en eller flera entreprenader med ansvar för att följa upp ställda tekniska krav på anläggningarna. Du kommer att få arbeta brett då en naturlig del av ditt arbete också ska vara att fokusera på arbetsmiljö- och miljöaspekterna kopplade till ditt teknikområde. Till din hjälp för arbetet kommer du att ha stöd av tekniska specialister.

Arbetets tyngdpunkt kommer att bestå av att styra, följa upp och rapportera framdrift inom entreprenad. Du ser till att kontrakterade krav och villkor efterföljs och att rätt kvalité erhålls i produkten. Du kommer att vara beställarens representant på arbetsplatsen och den som har daglig kontakt med entreprenören.

Du kommer att ha en tät dialog med entreprenören för att kunna när det behövs detaljstyra produktionsplaneringen för att anpassa det till projektets huvudtidplan. I vissa sammanhang kommer du även behöva driva möten mot entreprenörerna och vara beställarens representant i sådana fall. I dina arbetsuppgifter ingår även att bistå projektledningen med förberedelser för kommande upphandlingar genom att ge expertstöd vid framtagande av förfrågningsunderlag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en gymnasieutbildning med byggnadsteknisk inriktning eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst 4 års sammanhängande produktionserfarenhet inom anläggningssektorn, de senaste 10 åren, av ett eller flera av följande arbeten: större betongarbeten, större berg- och grundläggningsarbeten, större bergtunnelarbeten, väg- mark- och ledningsarbeten, trafikanordningsarbeten.
  • har goda kunskaper i gällande regelverk och normer för ett eller flera av teknikområden; betong, berg, geo, mark, VA, mät och regler
  • har goda kunskaper i entreprenadjuridik och branschens regelverk och bestämmelser; AB04, ABT06, AMA, MER anläggning.
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du

  • har mångårig erfarenhet av byggledarrollen från större anläggningsentreprenader
  • har goda kunskaper inom arbetsmiljö och eller miljöområdet
  • har arbetat inom projektering av mark- och anläggningsentreprenader
  • har erfarenhet från projekt som involverat utländska entreprenörer
  • har dokumenterad utbildning i betong klass 1 (gäller enbart för teknikområdet betong)

Som person har du en god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Det är även viktigt med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Eftersom arbetet innehåller många kontakter internt och externt krävs att du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Utöver detta behöver du ha god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Övrig information

Tjänsten avser delprojekt Kardonbanan, placering vid produktionsenheten i Norrköping. Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-29

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej