Inaktiv platsannons

Projektingenjör ekonomi i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör ekonomi. Vi vill ha din ansökan senast den 30 april.

Vill du arbeta som  Projektingenjör ekonomi i vårt projekt dubbelspår Ängelholm-Helsingborg? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu nya kollegor till dubbelspårsutbyggnaden av Västkustbanan mellan Ängelholm och norra Helsingborg. Projektet omfattar 24 km järnväg med tillhörande anpassning av korsande vägar, ledningsomläggningar, stationsombyggnader och mycket mer - kolla in www.trafikverket.se/angelholm-helsingborg. Det är ett spännande projekt med många möjligheter till personlig utveckling. Produktionen pågår 2020-2024 och leds från vårt projektkontor i norra Helsingborg, och därefter kommer du att få möjlighet att arbeta med andra spännande projekt inom Trafikverket. 

Tillsammans med ett ambitiöst gäng välmeriterade och engagerade projektledare och projektingenjörer kommer du vara en del av Projektledningen med det övergripande ansvaret för projektets genomförande och mål.

Du arbetar som projektingenjör med huvudinriktning mot projektekonomi och kontraktsuppföljning. Du arbetar i nära samarbete med projektledningen för att löpande hantera och ansvara för kostnadsuppföljning, prognosläggning, ÄTA-hantering och kontraktsuppföljning såväl i Trafikverkets interna rapportering som externt mot leverantörerna. Även hantering av ekonomiska projektrisker och försäkringsärenden ingår i rollen. Du kommer att få följa projektet på nära håll i såväl de stora övergripande perspektiven som de mer de mer detaljerade och hantera ett av södra Sveriges största entreprenadkontrakt - tänk vilken utvecklande utmaning! Placeringsort kommer vara i Malmö eller Kristianstad men under detta projekt kommer att utgå och arbeta på vårt projektkontor i Helsingborg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med ekonomisk inriktning eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har ett par års erfarenhet av ekonomiarbete i projektverksamhet
  • har erfarenhet av budgetarbete, prognosläggning och ekonomisk uppföljning
  •  har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Kanske arbetar du idag som projektekonom eller liknande.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att ha arbetat i stora projektorganisationer med många gränssnitt
  • har utbildning och/eller erfarenhet av entreprenadjuridik och ABT06
  • har erfarenheter av hantering av försäkringsärenden i entreprenadverksamhet

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, noggrann och analytisk. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Övrig information

Intervjuer för tjänsten kommer hållas vecka 20 och 21 i Malmö.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-30

Publicerad den

01-05-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis