Inaktiv platsannons

Säljare Region Öst, Kabeldon, Kabelskåp och Lågspänningsapparater i Västerås

Om tjänsten

Om du är en proaktiv person som är bra på att bygga goda kundrelationer så kan vi erbjuda en utvecklande tjänst som Säljare på ABB Electrification Products i Stockholm, Kista eller alternativt i Västerås. Här får du möjlighet att jobba i en framgångsrik och växande organisation som alltid har kunden och tekniken i fokus. Tjänsten ger dig också möjligheten att bygga ett värdefullt nätverk inom ABB med goda karriärmöjligheter inom hela vår globala organisation. Vi marknadsför och säljer ABB:s marknadsledande lösningar och produkter som kabeldon, lågspänningsfördelningar, lågspänningsapparater och kabelskåp på den svenska marknaden. Huvuddelen av vår enhet sitter på fabriken i Alingsås, men vi finns också representerade på ABB:s säljkontor runt om i Sverige. Vår försäljning sker i huvudsak via distributörer och elgrossister.

Uppgifter :

I din roll som Säljare blir du ansvarig för kundbearbetning och försäljning i östra Sverige med placering i Stockholm, Kista eller Västerås. Du kommer främst att bearbeta målgrupper inom elnäts- och elentrepenadsbolag samt konsulter och installatörer. Försäljningen sker via landets ledande elgrossister. Ditt uppdrag blir att identifiera affärsmöjligheter genom att lyssna in kundernas behov, sälja in våra erbjudanden och ge såväl tekniskt som kommersiellt stöd kring kabeldon, lågspänningsfördelningar och kabelskåp. Du kommer även att planera och genomföra kundbesök samt övriga försäljningsaktiviteter t.ex. deltagande vid mässor och utbildningar. I tjänsten ingår också att arbeta med uppföljning av försäljningen och att jobba aktivt på att upprätthålla samt bredda dina kunskaper kring eldistributionsmarknaden. Du erbjuds även en intern produktutbildning som gör att du får rätt förutsättningar för att lyckas väl i rollen.

Krav:

Vi söker en kundfokuserad och social person som är bra på att bygga långvariga relationer samt har god kommunikativ förmåga. Din personlighet och positiva attityd är en avgörande faktor för att passa in i rollen, vilket gör att vi lägger stor vikt på detta. Du har som lägst en teknisk gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot elkraft. Utbildningen har du kombinerat med erfarenhet av kundorienterad försäljning. Vi ser det som extra meriterande om du har försäljningserfarenhet från elkraftbranschen.

Du är van vid att planera och genomföra kundbesök samt vårda dina befintliga kundrelationer likväl som att skapa nya. Du förväntas kunna arbeta under stort eget ansvar för att driva och utveckla affären samtidigt som din roll även kräver ett bra samarbete inom vår enhet och övriga organisationen. Arbetet innebär övernattningar och förutsätter att du är van att resa. Vi ser gärna att du är resultatorienterad och initiativtagande, med ett stort eget driv. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Vi på ABB arbetar för en jämnare könsfördelning på våra arbetsplatser och ser därför gärna kvinnliga sökanden.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)