Inaktiv platsannons

Vi söker en Informationssäkerhetsansvarig till Research & Development i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

I denna omställning ingår ett omfattande digitaliseringsarbete. På R&D har vi därför behov av en informationssäkerhetsansvarig som kan driva vårt säkerhetsarbete.

I denna roll kommer du ha ett helhetsansvar för arbetet med informationssäkerhet på R&D. Detta innebär bland annat du ska arbeta med att identifiera potentiella riskområden, kontrollera och minimera risk samt stötta verksamheten i det lokala säkerhetsarbetet.

Dina arbetsuppgifter

  • Representera R&D i det tvärfunktionella arbetet med informationssäkerhet på Scania.
  • Driva implementering och säkerställa efterlevnad av principer, regler, standarder och metoder inom R&D, samt att vid behov ta fram nya rutiner och metoder.
  • Koordinera och stötta det lokala informationssäkerhetsarbetet inom R&D.
  • Arbeta proaktivt med att identifiera risker och aktivt följa utvecklingen inom informationssäkerhetsområdet.
  • Återkommande rapportering av status till ledningsgruppen.

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom informationssäkerhet, alternativt har du under ditt yrkesliv tillskansat dig motsvarande erfarenheter. Är du uppdaterad på det senaste inom informationssäkerhetsområdet är det givetvis en fördel.

Du trivs med att självständigt driva frågor och klarar av att ta både en och två motgångar på vägen mot målet. Du är social och ödmjuk men samtidigt målmedveten. Du har hög integritet. Du känner dig bekväm med att presentera komplext material inför större grupper och du kan formulera dig väl i både tal och skrift, på åtminstone svenska och engelska.

Du kommer ingå i stabsgruppen på avdelningen Product Description Development. Gruppen består av åtta personer och övriga ansvarsområden är affärsutveckling och exportkontroll. Avdelningen ansvarar för process-, metod och IT-utveckling för att stötta en effektiv produktutvecklingsprocess på Scania R&D. Du kommer också ingå i det tvärfunktionella team, drivet av Scania IT, som arbetar med informationssäkerhetsfrågor på Scania.

För mer information kring tjänsten kontakta

Daniel Ålin, 08- 553 53033

About the job
  • Title: Vi söker en Informationssäkerhetsansvarig till Research & Development
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-06-12
  • Job Id: 20191914
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej