Inaktiv platsannons

Hälsa och säkerhetschef Grundläggning - Stockholm

Om tjänsten



Vill du ansvara för hälsa- och arbetsmiljöarbetet inom en av våra specialistregioner?

Vi är Skanska Sveriges specialister inom grundläggning. Vi hjälper våra kunder med komplexa stödkonstruktioner, sponter, borrade pålar, grundförstärkning och betongpålning. Vår ambition är mycket hög i att få hälsosamma och arbetsplatser. Hälsa, och att må bra är också viktigt för vi ska kunna leverera bra projekt. Därför söker vi nu en Hälsa och Säkerhetschef för att kunna bli ännu bättre.

Gillar du stora maskiner och komplexa projekt?

Regionen driver komplexa grundläggningsprojekt i varierande storlek. De största nu pågående projekten är Slussen i Stockholm och nya Hisingsbron i Göteborg. Vår verksamhet präglas av stora maskiner och många tunga lyft. Vi har även 2 stycken betongpålefabriker. Konsekvenserna, om vi arbetar fel, kan bli stora och därför är hälsa och en god och säker arbetsmiljö centralt i vår verksamhet, en huvudkompetens.

Din roll som Hälsa och Säkerhetschef kommer att direkt påverka vårt arbetsmiljöarbete i våra projekt. Våra linjechefer har ett ansvar att se till att ambitioner, attityder och arbetssätt genomförs. I din roll arbetar du huvudsakligen med att:

• Leda ett effektivt och systematiskt arbete inom hälsa och säkra arbetssätt i regionen
• Stödja våra projekt och fabriker med experthjälp inom arbetsmiljöområdet
• Stödja regionen i tillämpning och följsamhet av vårt ledningssystem samt implementering av nya och uppdaterade arbetssätt
• Bidra i utvecklingsprojekt och gemensamma arbetssätt inom hälsa och säkerhet
• Stödja vid utredningar enligt särskilt mandat

Du kommer även vara sammankallande och beredande för regionens olika arbetsmiljö, hälso forum.

Handlingskraftig och engagerad

Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper och ser gärna att du har erfarenhet av att systematiskt arbeta med att förhindra arbetsolyckor och förebygga skador genom att identifiera och utreda risker i arbetsmiljön. I rollen som chef skapar du förutsättningar, stödjer och följer upp våra projekt avseende arbetsmiljö och att vi arbetar säkert. Du bidrar starkt till att vi ”arbetar säkert eller inte alls”. Har du relevant utbildning eller erfarenhet så ser vi det som ett plus. Vi förväntar oss att vår hälsa- och säkerhetschef gillar att spendera mycket av sin arbetstid ute i våra projekt.

Skanska Grundläggning är en rikstäckande organisation så resor inom tjänsten kommer att förekomma.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Ansök

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV! Vi vill ha din ansökan senast 13 maj 2019. Vi kommer att arbeta med urval och intervjuer löpande så sök gärna tidigt.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)