Inaktiv platsannons

Bergarbetare - Vattenfall Vattenkraft i Luleå

Om tjänsten

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.
Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.
Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Som bergarbetare tillhör du avdelningen Lyft och Berg och du kommer att ingå i ett team som arbetar med bergrelaterade underhållsarbeten vid våra vattenkraftanläggningar - framför allt i norra Sverige.

Avdelning Lyft och Berg har för närvarande 10 medarbetare fördelade på tre team. Vi arbetar med:
Berg - bergunderhåll och bergförstärkningsarbeten
Lyftdon - modernisering och underhåll av alla typer av lyftdonsutrustningar
Mätning - rörelsemätningar vid våra dammar, mätnings- och utsättningsuppdrag

Som bergarbetare kommer du att:
• Arbeta med skyddsskrotning, bergborrning, bultsättning och nätning av bergytor ovan och under jord
• Injektering och mindre anläggningsarbeten
• Besiktning och inspektion av bergutrymmen vid behov
• Vara rådgivande och arbeta proaktivt genom att bidra med kunskap, idéer och förbättringsåtgärder
• I ansvaret ingår även vissa administrativa uppgifter i form av till exempel protokoll- och rapportskrivning, planering, inköp och materialbeställningar.

Vi erbjuder dig ett arbete som innebär många resor där du kommer att se mycket av våra anläggningar och lära känna många människor. Vi är ett team med högt i tak, gott om humor och hög arbetsmoral.

Din bakgrund
Du har flerårig erfarenhet av bergskrotning och övrigt bergarbete. Erfarenhet från anläggningssektorn, sprängkort samt yrkesbevis för bergarbetare är meriterande. Arbetet är ofta krävande på flera sätt, ibland med tunga lyft och besvärliga arbetsställningar vilket förutsätter en god fysik.

Vi söker dig med personlig mognad, du är flexibel och har lätt för att arbeta i grupp. Arbetet kräver stort säkerhetsfokus, uthållighet och även kreativitet. För oss är det viktigt att du är villig att utvecklas mot våra uppsatta mål och att du trivs i en roll där du tar stort eget ansvar. Du talar och skriver svenska, gärna också engelska. Arbetet kräver både körkort B och C.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)