Inaktiv platsannons

HR-specialist Lön/ avtal - Sydost i Kalmar

Om tjänsten


Vi söker dig som brinner för arbetsrätt och förhandlingar

Skanska utvecklar och bygger ett bättre samhälle med fokus på hållbarhet. Våra medarbetare är vår största tillgång. Vi inom HR stöttar och utvecklar det viktiga arbetet med att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla de bästa medarbetarna i alla roller.

Vi är idag ca 150 engagerade HR-kollegor, såväl specialister som generalister, spridda över landet, som arbetar nära våra verksamheter och brinner för det vi gör. Tillsammans är vi en viktig del av Skanskas framgång.

Supportfunktionen Avtal & Förhandlingar ansvarar för att säkerställa att Skanska Sverige hanterar lag och kollektivavtal på ett professionellt sätt, samtidigt som vi upprätthåller goda relationer med våra fackliga organisationer. Avtal & förhandlingar tillser att Skanska Sverige efterlever GDPR och stödjer även verksamheten vid lönehantering för yrkesarbetare, vid uppföljning av arbetsvillkor när vi använder underentreprenörer samt vid alla typer av arbetsrättsliga tvister.


Du ansvarar för löneförhandling och avtalshantering för yrkesarbetare i Sydost

Det innebär att du ansvarar för förhandlingar om fasta löner samt förhandlingar och avstämningar av branschspecifika prestationsbaserade lönesystem, till största del inom Byggavtalets område.

Ditt ansvar är att säkerställa att lönebildningen hanteras enligt Skanska Sveriges uppsatta riktlinjer och nivåer. Du kommer att tillsammans med linjeorganisationens chefer medverka vid lokal samverkan i löne- och avtalsfrågor inom arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier.

I ditt arbete kommer du även att komma att hantera andra arbetsrättsliga frågeställningar och kollektivavtalsfrågor, där du ger rådgivning till chefer i projekten gällande främst Byggavtalet, men även till viss del inom Avtal för Väg och Ban. I rollen ligger att representera arbetsgivaren Skanska Sverige AB, såväl internt som externt, ett arbete som i mångt och mycket bygger på kontakt och samråd med andra.

En självständig teamplayer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kollektivavtal och förhandlingar och kunskaper om lönebildning och lönesystem för yrkesarbetare. Det är meriterande om du har en akademisk utbildning inom PA eller likvärdigt.

Vi söker dig som är engagerad, nyfiken och driven i ditt arbete och van vid att arbeta både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid att du har en god social förmåga och har lätt för att samarbeta. Du har en vilja att utvecklas både som person och i yrkesrollen.

Det finns goda möjligheter att växa inom företaget

Om du är inspireras av att arbeta på ett företag som bidrar med grön stadsutveckling kan Skanska erbjuda dig ett intressant och stimulerande arbete i ett företag med hög trivselfaktor. Som anställd på Skanska får du ta del av bolagets förmåner såsom aktieägande, bra försäkringar, pensionsplan, friskvårdsbidrag och föräldrautfyllnad.

Ditt geografiska arbetsområde innefattar Östergötland, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Jönköpings län med placering i Jönköping, Växjö eller Kalmar. I tjänsten förekommer resor och körkort är därför ett krav.

Vi ser fram emot din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 2 juni.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kalmar
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kalmar | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)