Öka din synlighet och locka rätt kandidater

Vill du vara säker på att rätt kandidater hittar din jobbannons? Det handlar om relevans: i stället för att försöka få alla att se din vakans, ska du försöka fokusera endast på de kandidater du verkligen vill attrahera till din jobbannons. Detta kommer att spara både dig och jobbsökanden en massa tid!

För att attrahera rätt kandidater, bör du fokusera på två saker: dina inställningar för din jobbannons på StudentJob, och optimera din jobbeskrivning.

Dina inställningar för din jobbannons på StudentJob

Se till att fylla i dessa områden rätt när du lägger upp ett jobb via StudentJob.se! Du kan lägga till en ny tjänst via din företagsprofil.

Jobbtitel:

Lista typ av yrke, ditt företagsnamn och platsen för arbetet. Om du är osäker på vilket typ av yrke du ska välja, kan du välja ett yrke som ofta söks på internet(se tabell i del 2).

Ort & Postnummer:

Fyll i den ort och det postnummer för var arbetet kommer att utföras. På StudentJob kan kandidater söka efter lediga tjänster i en stad + en radie av 10-50 km, så se till att denna fylls i korrekt, vilket kommer att göra det lättare för kandidaterna i området att hitta dig. För plats ska du alltid välja en befintlig stad och inte fylla i "hela landet" eller "olika städer" osv. Våra partnersajter såsom ”Indeed” behöver fältet för stad korrekt ifyllt för att också kunna publicera din vakans på sina webbplatser, och känner inte igen städer som kallas ”olika städer ".

Jobbsammanfattning & beskrivning:

Se till att nämna yrkets namn, stad och företagsnamn (se del 2). Utöver det, kommer du här att vilja skriva en attraktiv vakans. Behöver du ett exempel? Kolla in våra mallar.

Typ av jobb:

Du kan välja upp till tre yrkeskategorier. Se till att endast välja de som motsvarar själva arbetet, inte plocka yrkeskategorier som matchar företagets område men som inte matchar jobbet i sig.

Till exempel, om du erbjuder ett callcenter jobb i ett IT-företag och skulle välja både Callcenter och IT, då skulle en Java-utvecklare som söker IT-jobb också se ditt erbjudande men denne skulle troligen  inte vara intresserad av att ansöka till denna tjänst.

Du bör också välja en eller flera yrken med anknytning till jobbkategorin du valt, de kommer att visas automatiskt när du klickar på en jobbkategori. Vi har sidor som inrättats bara för de yrkena (exempel), så genom att välja dem vinner du extra mycket riktade besök.

Typ av kontrakt:

Vissa kandidater har begränsad tillgänglighet att arbeta och filtrerar därför efter den typ(er) av avtal som passar dem. Återigen, se till att välja endast de typer av avtal som matchar ditt jobb för att undvika att locka kandidater som inte uppfyller dina krav.

Arbetsbeskrivning

För att optimera din text för kandidater och sökmotorer (SEO), bör du nämna följande ord ett par gånger i din text:

Stad & Företagsnamn

Massor av kandidater använder StudentJob och Google för att söka efter lediga jobb i specifika städer eller på ett utvalt företag. Genom att inkludera både stadens namn och företagsnamn kan hjälpa till så att kandidaterna hittar dig!

Typ av yrke

Du bör alltid sträva efter att använda de vanligaste och välkända yrkesnamnen för att se till att det inte finns någon förvirring om vad arbetet innebär. Finns det något bättre sätt att ta reda på de mest använda termerna än att titta på vad som människor oftast söker på Google?

Vi har sammanställt en lista över månatliga sökvolymer för de mest populära jobbkategorierna på vår hemsida. Är det du letar efter inte med här? Skicka dina vakanser / föreslagna sökord till info@studentjob.se och så berättar vi vilka sökord det är värt att fokusera på.

Nyckelord

Sökvolym*

Online marketing

12 100

IT

33 100

PR

40 500

Logistik

18 100

Call center

6 600

*  Antalet gånger per månad nyckelordet har sökts på via Google i Sverige.

Med hjälp av dessa riktlinjer, kommer du att få mer exponering på vår sida, på sökmotorer så som Google och på vår partnerwebbplats Indeed som också automatiskt kommer publisera din vakans.

Letar du efter ännu mer exponering och kandidater? Ta en titt på våra reklammodeller eller kontakta oss på +46 850240739 eller info@studentjob.se.