karriärguide

Din guide genom hela karriären

Välkommen till vår karriärguide för studenter och akademiker. I denna guiden hittar du allt och lite till för att lyckas i din karriär. Vi har samlat alla användbara tips och råd och en gång för alla förklara olika begrepp som används på arbetsmarknaden, som du säkerligen kommer att stöta på! Då kan det vara bra att ha ett litet hum om vad olika begrepp betyder, exempelvis kan du stöta på arbetslagar, tal om skatter, deklaration - vad är det? Kanske befinner du dig i en situation där du behöver stöd, och behöver vända dig till någon. Den här karriärguiden är till för just det.

Arbetsrätt

Arbetsrätt

Lär dig allt om vad arbetsrätt innebär. Här kan du läsa om bland annat dina rättigheter som arbetstagare, vad som gäller vid föräldraledighet och det du bör ha koll på om du inte har kollektivavtal.

Anställningsavtal

Lär dig allt om vad anställningsavtal innebär. Läs om olika anställningsavtal som exempelvis provanställning, vad tillsvidareanställning innebär och hur du gör för att hitta en praktikplats.

Anställningsavtal
Inkomster och skatter

Inkomster och skatter

Lär dig allt om inkomster och skatter. Ta reda på vad inkomstskatt är, hur du söker stipendier samt vart du ska leta och hur du ska bära dig åt när du ska deklarera din inkomst.

Förmåner på jobbet

Vilka förmåner är du berättigad till? läs om olika typer av förmåner som du kan ha nytta av att hålla koll på och vad som gäller vid bland annat friskvårdsbidrag och reseersättning.

Förmåner på jobbet

Finns det något mer som du vill läsa mer om i karriärguiden?

Hittar du inte ämnet som du vill läsa i karriärguiden? Berätta gärna för oss vad du vill läsa mer om så lägger vi till det här i guiden. Tillsammans fyller vi denna guide med mer användbar information! Kontakta oss eller börja söka jobb med oss på StudentJob. Registrera dig på bara några minuter och du är ett steg närmare en karriär du alltid drömt om!