Inaktiv platsannons

Forskningsingenjör 50 %, Myfab Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-06-18

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för teknikvetenskaper är en av de största vid Uppsala universitet och bedriver forskning inom en rad olika teknikämnen. Institutionen har cirka 360 medarbetare och har sin verksamhet vid Ångströmlaboratoriet samt Campus Gotland.

Myfab är en nationell forskningsinfrastruktur som erbjuder instrument för avancerad mikroteknik, nanovetenskap och materialforskning i renrumsmiljö. Enheten vid Ångströmlaboratoriet är en öppen resurs för forskargrupper vid och utanför Uppsala universitet. Personalen ansvarar för facilitetens och instrumentens drift samt olika former av användarstöd. Vi söker nu en forskningsingenjör med ansvar för kemiska processer, kemirelaterad utrustning och kemikaliehantering. Tjänsten inbegriper också att övervaka säkerhet och ordning kopplat till kemikalier och övrig laboratorieverksamhet.

Tidsbegränsad deltidsanställning, 50%, 2019-07-01-2019-12-31

Arbetsuppgifter: Att ansvara för all kemisk verksamhet, vilket inbegriper processer, utrustning, hantering, förvaring och registrering i universitetets kemikaliedatabas. I uppgiften ingår att hålla sig uppdaterad om gällande föreskrifter, samt att säkerställa att dessa följs. Viktiga moment är att utbilda nya laboratorieanvändare i hantering och användning av kemikalier, samt att utgöra ett kontinuerligt stöd för användarnas löpande kemikaliearbete. Tjänsten inbegriper också att regelbundet kontrollera funktionen hos kemirelaterad utrustning och tillhörande skyddssystem, förebyggande underhåll samt felsökning och reparation vid driftstörningar. Säkerhet och allmän ordning i laboratoriet ska övervakas och rutiner för detta ska underhållas. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i samverkan med övrig laboratoriepersonal och extern servicepersonal. Arbetet ska uppfylla höga kvalitetskrav. I tjänsten ingår också att sköta leverantörskontakter. All personal ska i samverkan och efter bästa förmåga verka for en väl fungerande laboratorieresurs. Arbetet bedrivs huvudsakligen i renrumsmiljö.

Kvalifikationskrav: Gymnasieutbildning inom kemi eller motsvarande kompetens. Flerårig yrkeserfarenhet av kemikaliehantering i utbildningsmiljö. Utbildning och erfarenhet av kemikaliehanteringssystemet KLARA, hantering av kemiskt avfall och allergena kemikalier.

God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift, samt att förmedla kunskap och instruktioner. Grundläggande datorvana. Arbetet ställer stora krav på tydlighet, noggrannhet, initiativkraft och självständigt arbete med engagemang och delaktighet i laboratoriets totala verksamhet. Sökanden ska vara flexibel, samarbetsvillig och framför allt serviceinriktad.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Vana och fallenhet att undervisa och instruera, såväl enskilt som i grupp. Praktiskt handlag samt viss erfarenhet av apparat- / instrumentunderhåll, felsökning och reparationsarbete.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-07-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2019-07-01-2019-12-31.

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: labchef Stefan Nygren, stefan.nygren@angstrom.uu.se, tel 018-471 31 00.

 Välkommen med din ansökan senast den 28 juni 2019, UFV-PA 2019/2179.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej