Inaktiv platsannons

Examenshandläggare i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-06-28

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Enheten för studieadministration har ca 40 anställda och ansvarar för huvuduppgifterna antagning, examen och studiedokumentationssystemet Ladok.

Tjänsten som examenshandläggare är placerad vid funktionen examen som handlägger ansökningar om examens- och kursbevis och tillgodoräknar utländska utbildningar för examina. Funktionen ger också information om regelverket för examina och tillgodoräknanden till studenter, institutioner och allmänhet.

Arbetsuppgifter: Som examenshandläggare har du ansvar för utfärdande av examens- och kursbevis till universitetets studerande. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt pröva, bedöma och fatta beslut gällande ansökningar om examensbevis. Därtill kommer arkivering och registrering i universitetets datorbaserade studiedokumentationssystem (Ladok). I arbetsuppgifterna ingår som en väsentlig del täta kontakter med studenter liksom med kollegor på Studentavdelningen, områdeskanslierna och institutionerna. Kontakten sker främst via telefon och epost vilket kräver förmåga att på ett enkelt sätt förklara och motivera regler och beslut, både muntligt och skriftligt.

Enheten är nybildad och strävar efter att ge ett bra och samordnat stöd inom våra funktioner till universitetets studenter och institutioner. I dina arbetsuppgifter kommer därför även ingå att kunna samverka med och lösa arbetsuppgifter inom enhetens andra funktioner.

Kvalifikationskrav: Du har akademisk examen inom område som arbetsgivaren bedömer är relevant för arbetsuppgifterna. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du behöver också ha mycket god kännedom om högskoleutbildningens struktur och erfarenhet av arbete i högskolesektorn och/eller annan offentlig förvaltning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom att:
- du är ansvarstagande, noggrann och har en god organisationsförmåga
- du har en mycket god förmåga att självständigt prioritera mellan dina arbetsuppgifter och ansvara för att dessa slutförs
- du är lyhörd mot omgivningen och har en mycket god samarbetsförmåga, då arbetet kräver samverkan med personer inom enheten men även med andra delar av universitetet.

Arbetet, som bedrivs inom en grupp och samtidigt är utåtriktat, förutsätter god social kompetens och servicekänsla. Arbetet är under delar av året mycket intensivt och du måste kunna hantera en periodvis hög arbetsbelastning.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Erfarenhet av att arbeta i Uppdok/Ladok är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-09-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tills vidare

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av Anders Gardikro, tel, 018-471 1628.

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti, UFV-PA 2019/2310

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej