Inaktiv platsannons

Sustainability Manager i Ljung

Om tjänsten

Vill du arbeta med hållbarhetsfrågor på ett företag som dedikerat fokuserar på hållbar innovation? Vi söker nu en efter en vikarierande Sustainability Manager till stabsfunktionen för Sustainability & Public Affairs.

Funktionens uppgifter är bland annat att driva på BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete, att rapportera BillerudKorsnäs prestanda på hållbarhetsområdet, att driva kommunikation inom hållbarhetsområdet samt att bedriva omvärldsanalys inom hållbarhetsområdet.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta brett inom funktionens ansvarsområde men ha särskilt fokus på att driva och följa upp företagets hållbarhetsstrategi. Arbetsuppgifter för befattningen omfattar bland annat:

Tjänsten rapporterar till Executive VP Sustainability & Public Affairs, Malin Ljung Eiborn. Tjänsten är placerad i Solna och beräknas pågå under cirka ett år.

Kvalifikationer
För att vara en potentiell kandidat för tjänsten som Sustainability Manager behöver du ha en akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten. Du har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och tidigare gedigen erfarenhet av att arbeta med sammanställning, analys och rapportering inom hållbarhetsområdet. Slutligen har du mycket goda språkkunskaper när det gäller svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Du har ett eget personligt driv med därtill kopplad initiativkraft. Med tanke på förekomsten av analysuppgifter bör du ha förmåga att strukturerat söka och bearbeta information. Du behöver vara målinriktad och kunna arbeta självständigt gentemot kontaktpersoner inom företagets olika delar. Du bör kunna kommunicera på ett förtroendeingivande sätt både internt och externt samt vara beredd att representera företaget i externa grupperingar.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Ljung
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej