Inaktiv platsannons

Fakultetshandläggare i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-14

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Områdeskansliet för humaniora och samhällsvetenskap med ca 40 anställda ingår i universitetsförvaltningen och ansvarar där för forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk och annan verksamhetsplanering samt uppföljning av verksamheten inom området. Vidare svarar kansliet för en omfattande rekrytering av lärarpersonal. Kansliet bereder beslut och ger service till områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap och till teologiska, juridiska, historisk-filosofiska, språkvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnderna. Inom kansliets verksamhetsområde bedriver ett trettiotal institutioner forskning och utbildning med ca 2 000 anställda. Antalet studenter uppgår till ca 31 000 och den ekonomiska omslutningen uppgår till drygt två miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar ett brett spektrum av uppgifter som kan förekomma i arbetet vid områdeskansliet, till exempel att handlägga rekrytering av lärare/forskare, att diarieföra ärenden, att handlägga och bistå fakultetsnämnderna i deras arbete med utbildningsutbud och att bistå i framtagandet av underlag för uppföljningar och utvärderingar. I arbetet kan också ingå att vara sekreterare i fakultetsnämnderna och deras utskott, remissgrupper, anordna konferenser och ceremonier samt övriga ärenden inom kansliets ansvarsområde. Vidare ingår att medverka i extern och intern information samt kvalitets- och utvecklingsarbete.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har högskoleexamen och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. För arbetet krävs mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Arbetet ställer stora krav på självständighet, noggrannhet, flexibilitet och ett strukturerat arbetssätt. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer och att du samtidigt har personligt integritet. Likaså krävs förmåga att kunna arbeta under arbetstoppar och hantera flera ärenden parallellt. Intresse för administrativa uppgifter och frågor som rör myndighetsutövning är en förutsättning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som god samarbets- och initiativförmåga samt ett serviceinriktat förhållningssätt.

Önskvärt i övrigt:
Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete såsom planering, utredning och uppföljning av verksamhet inom högskolesektorn är meriterande. Likaså är utbildning i förvaltningsrätt och arbetsrätt meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Omgående eller enligt särskild överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: kanslichef Johan Lundborg, tel 018-471 19 04 alt 070-425 04 47, e-post johan.lundborg@uadm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 oktober 2019, UFV-PA 2019/3147.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

06-05-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis